Συνελήφθη ο Λαγός στις Βρυξέλλες Reviewed by Momizat on . Συνελήφθη πριν από λίγο στο σπίτι του στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός. Η βελγική αστυνομία ανέλαβε να εκτελέσει το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που ε Συνελήφθη πριν από λίγο στο σπίτι του στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός. Η βελγική αστυνομία ανέλαβε να εκτελέσει το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που ε Rating: 0

Συνελήφθη ο Λαγός στις Βρυξέλλες

Συνελήφθη ο  Λαγός στις Βρυξέλλες

Συνελήφθη πριν από λίγο στο σπίτι του στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός. Η βελγική αστυνομία ανέλαβε να εκτελέσει το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει νωρίτερα οι βελγικές αρχές.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που έρχεται έξι μήνες μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή και τον Λαγό. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε στις 7 Οκτωβρίου του 2020 να καταδικάσει την ναζιστική Χρυσή Αυγή, μαζί και τον Λαγό, χωρίς να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής του.

Ο Λαγός καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013  και για τη δραστηριότητα του με τη Χρυσή Αυγή και κατηγορία τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 13 ετών και 8 μηνών χωρίς αναστολή.

Αναμένεται να ακολουθήσουν οι διαδικασίες έκδοσής του από το Βέλγιο στην Ελλάδα.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή