Συνεργάτης γκαλερί των Τρικάλων εκθέτει στην Αθήνα Reviewed by Momizat on . Ο συνεργάτης της γκαλερί ΑΛΜΑ, Αντιπρύτανης & Kαθηγητής της ΑΣΚΤ  Άγγελος Αντωνόπουλος, εκθέτει στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων.   Αναλυτικά: eXpl Ο συνεργάτης της γκαλερί ΑΛΜΑ, Αντιπρύτανης & Kαθηγητής της ΑΣΚΤ  Άγγελος Αντωνόπουλος, εκθέτει στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων.   Αναλυτικά: eXpl Rating: 0

Συνεργάτης γκαλερί των Τρικάλων εκθέτει στην Αθήνα

Ο συνεργάτης της γκαλερί ΑΛΜΑ, Αντιπρύτανης & Kαθηγητής της ΑΣΚΤ  Άγγελος Αντωνόπουλος, εκθέτει στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων.

 

Αναλυτικά:

eXploding

Δυναμιτίζοντας την Εικόνα

στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων

 

Άγγελος Αντωνόπουλος

29/8 – 21/9

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας, το πρόγραμμα eXploding – Δυναμιτίζοντας την Εικόνα. Δέκα εικαστικοί της γενιάς του ΄80, δάσκαλοι και διεθνείς προσωπικότητες παρουσιάζουν την οπτική πολυπλοκότητα των προτάσεών τους.

 

Η πέμπτη έκθεση του προγράμματος, με τίτλο TalesfromtheNeverlandτου Άγγελου Αντωνόπουλου, θα διαρκέσει από 29 Αυγούστου έως 21 Σεπτεμβρίου 2014.

 

Για το opus του καλλιτέχνη παρατηρεί η επιμελήτρια Ρεγγίνα Αργυράκη: «…Στην ουσία ο δημιουργός μάς εξωθεί να σκεφτούμε σοβαρά τί σημαίνει “βλέπω ένα περίγραμμα;” και τί σημαίνει “βλέπω κάτι συμπαγές;” και γιατί τελικά ένα συμπίλημα γραμμών και σκιάσεων πάνω σε ένα δισδιάστατο χαρτί αναγνωρίζεται ως ο Χ, είναι δηλαδή το πορτραίτο του Χ;

 

Επαναδιατυπώνοντας τα σκληρά αυτά ερωτήματα στον οικείο μας χώρο ο Αντωνόπουλος μας καλεί παραπλανητικά να επιχειρήσουμε να πηδήξουμε όπως η Αλίκη μέσα στον Καθρέφτη και να αντιμετωπίσουμε το βαρύνον πρόβλημα “τί πραγματικά βλέπουμε;” σε σχέση με την φυσική πραγματικότητα , με την καθημερινή πρακτική και αναφορικά προς τις προσομοιώσεις τους. Είναι εν τέλει κάτι τέτοια ερωτήματα που στην αρχή του 21ου αιώνα απειλούν να ανοίξουν – γνωσιακά τουλάχιστον – τους ασκούς του Αιόλου.»

 

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος, από τους χαρακτηριστικότερους ζωγράφους της γενιάς του, μαθητής του Δ. Μυταρά, Δ. Κοκκινίδη, Β. Δημητρέα και του Β. Βασιλειάδη, σήμερα είναι καθηγητής κ αντιπρύτανης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

 

Στο πρόγραμμα eXploding – Δυναμιτίζοντας την Εικόνα θα εκθέσουν οι καλλιτέχνες: Γιάννης Φωκάς (28/2-23-3), Γιώργος Σκυλογιάννης (2-25/5), Ξενοφών Σαχίνης (30/5-22/6), Σπυριδούλα Πολίτη (27/6-20/7), Άγγελος Αντωνόπουλος (29/8 – 21/9), Γιώργος Χαρβαλιάς & Δημήτρης Ζουρούδης & (26/9-19/10), Κυριάκος Μορταράκος & Τάκης Ζερδεβάς (5/12-28/12).

 

Την επιμέλεια του προγράμματος eXploding έχει η Ρεγγίνα Αργυράκη.

Συνεπιμελητές: Άννα Ντινοπούλου, Βασίλης Γκοιμήσης, Δρ Ηλίας Κορομηλάς.

 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 29 Αυγούστου, ώρα 20:00

 

Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων:

Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, τηλ.: 210 72 24 028

Στάση ΜΕΤΡΟ: Μέγαρο Μουσικής

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 10.00 –20.00, Κυριακή 10.00 – 14.00

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή