"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

Συνεργασία Δήμου Τρικκαίων και Εμπορικού Συλλόγου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Άμεση και ουσιαστική η συνεργασία της νέας διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων με τη δημοτική αρχή Τρικκαίων. Αμέσως μετά τη συγκρότησή του σε Σώμα, το νέο ΔΣ του Συλλόγου με επικεφαλής τον πρόεδρος κ. Χρ. Μπλουγούρα, επισκέφθηκε – το απόγευμα της Τρίτης – τον Δήμαρχο Τρικκαίων. Η συζήτηση με τον κ. Παπαστεργίου και τον παριστάμενο αντιδήμαρχο Καινοτομίας και Ανάπτυξης κ. Χρυσ. Κυρίτση περιστράφηκε σε πλήθος θεμάτων, καθώς ο εμπορικός κόσμος της πόλης και του Δήμου επιδιώκει αντιστροφή της κατάστασης. Ήταν ευνόητο ότι θα συζητώνταν τα βασικά ζητήματα, όπως η λαϊκή αγορά, το κυκλοφοριακό. Ειδικά για τη λαϊκή αγορά, θα υπάρξει νέα, ειδικότερη συνάντηση, μόλις η δημοτική αρχή ολοκληρώσει την πρόταση που επεξεργάζεται.
Ταυτοχρόνως, συζητήθηκε το θέμα της προσπάθειας αναζωογόνησης της αγοράς στην πόλη. Με αφορμή τον Μύλο των Ξωτικών και τις εορτές των Χριστουγέννων, η δημοτική αρχή παρουσίασε ιδέες και προτάσεις που, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, θα υλοποιηθούν. Στόχος, εκτός από την αναζωογόνηση της αγοράς, η γενικότερη αλλαγή του κλίματος και η ουσιαστική προσπάθεια για βελτίωση συνθηκών που θα διευκολύνουν το εμπόριο στον Δήμο Τρικκαίων και, επομένως, την οικονομική ανάταση. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν, για παράδειγμα, η αφετηρία του τρένου του Αστικού ΚΤΕΛ για το πάρκο Ματσόπουλου (από την κεντρική πλατεία), η στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων (στην οδό Αμαλίας) αλλά και δράσεις στο ίδιο το παλιό εμπορικό κέντρο, τουλάχιστον μέχρι το τέλος των εορτών. Ακόμη και θέματα όπως ο φωτισμός ή η στάθμευση, εντάσσονται στην προσπάθεια, η ειλημμένη απόφαση για επέκταση των γιορτών στην πόλη και για την ουσιαστική συνδρομή στον εμπορικό κόσμο, να πάρουν συγκεκριμένη μορφή.
Στο πλαίσιο αυτό, η συνεργασία με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, είναι συχνότερη. Εξάλλου, το πρωί της ίδιας ημέρας, ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος κ. Γ. Κωτούλας και ο πρόεδρος της αναπτυξιακής εταιρείας etrikala κ. Χριστ. Ρόμποε, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο και μέλη τού ΔΣ του Συλλόγου. Κύριο αντικείμενο της συνάντησης, η υλοποίηση των ειδικότερων σχεδιασμών για την περίοδο των εορτών σε συνδυασμό με τον Μύλο των Ξωτικών.

 

Από το γραφείο Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης