"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12 C
Trikala

Συνεργασία Δήμου Τρικκαίων και Σέγας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η άθληση ως συστατικό στοιχείο της υγιεινής μας ζωής αποτελεί μέλημα του Δήμου Τρικκαίων. Για τον λόγο αυτόν, η επίλυση προβλημάτων στο δημοτικό στάδιο και η συμπαράσταση στη διοργάνωση του Kids Athletics, ήταν το αντικείμενο της επίσκεψης που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του ΣΕΓΑΣ στον Δήμαρχο Τρικκαίων.
Παρόντων, της αρμόδιας αντιδημάρχου Αθλητισμού κ. Βασιλένας Μητσιάδη και του αρμόδιου αντιδημάρχου Τουρισμού κ. Χρυσ. Κυρίτση, το μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, συμπολίτης κ. Δημήτρης Χαχάμης, μαζί με τον προπονητή της Ομοσπονδίας κ. Γιάννη Κοντονάσιο και τον υπεύθυνο του Kids Athletics κ. Δημήτρη Κουτσιώρα, ενημέρωσαν για τρία συγκεκριμένα ζητήματα:

  1. Λειτουργικότητα του Δημοτικού Σταδίου

Τέθηκαν ζητήματα αντικατάστασης του ταρτάν, θέρμανσης στις αίθουσες, χρήσης του βοηθητικού γηπέδου. Για το ταρτάν ο κ. Παπαστεργίου ενημέρωσε ότι θα διερευνηθεί άμεσα τι μπορεί να γίνει, ενώ για το βοηθητικό γήπεδο, παρουσίασε το ιστορικό της υπόθεσης, καθώς επιδιώκει άμεση επίλυσή του. Για τη θέρμανση, υπενθύμισε τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει από τη δημοτική αρχή, για την επέκταση χρήσης του φυσικού αερίου στ δημοτικά κτήρια και στιες αθλητικές εγκαταστάσεις. Ουσιαστικά, τα ζητήματα αυτά, που αφορούν τουλάχιστον 500 καθημερινώς αθλούμενους, ο Δήμος Τρικκαίων τα προωθεί προς επίλυση.

  1. Διοργανώσεις αθλητισμού

Ο ΣΕΓΑΣ θα διοργανώσει δύο πανελλήνιας εμβέλειας αθλητικές διοργανώσεις: το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου στις Σκαμνιές της Πηγής και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Νέων – Κορασίδων, το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων. Ζητήθηκε η συμπαράσταση του Δήμου, η οποία είναι δεδομένη. Οσο πλησιάζουν οι ημέρες για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων, θα υπάρξει σαφέστερη και πιο συγκεκριμένη συνεργασία των δύο πλευρών.

  1. Kids Athletics
    Πρόκειται για μια μεγάλης διάρκειας (μέχρι τα τέλη του 2016) και έκτασης (άνω των 600.000 παιδιών υπολογισμένη συμμετοχή) πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας. Με αυτό ουσιαστικά δημιουργείται σε σχεδόν κάθε χώρο, ανοικτό ή κλειστό, ένας μίνι στίβος, στον οποίο τα μικρά παιδιά μαθαίνουν τα αθλήματα του «Βασιλιά των Ολυμπιακών Αγώνων».
    Ζητήθηκε ουσιαστικά, η συνεργασία για συμπερίληψη του προγράμματος στον «μύλο των ξωτικών». Παρότι ήδη το πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει προκαθοριστεί, την Πέμπτη θα υπάρξει μία συνάντηση με την αντιδήμαρχο Αθλητισμού, τον υπεύθυνο του προγράμματος και εκπρόσωπο της οργανωτικής επιτροπής του «μύλου των ξωτικών», για να διαπιστωθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας. Φυσικά, συζητήθηκε η πιθανότητα πραγματοποίησης του προγράμματος και σε όλη τη διάρκεια του έτους, ανεξαρτήτως των «ξωτικών».

Από το γραφείο Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης