Συνεχίζει να μαγεύει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Reviewed by Momizat on . «Μέρες τη γης και του ουρανού – Μέρες μουσικής» και «Η μέρα του ζεστού και του κρύου» Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων συνεχίζει τις καλοκαιρινές δράσεις για παιδ «Μέρες τη γης και του ουρανού – Μέρες μουσικής» και «Η μέρα του ζεστού και του κρύου» Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων συνεχίζει τις καλοκαιρινές δράσεις για παιδ Rating: 0

Συνεχίζει να μαγεύει η Δημοτική Βιβλιοθήκη

Συνεχίζει να μαγεύει η Δημοτική Βιβλιοθήκη

«Μέρες τη γης και του ουρανού – Μέρες μουσικής» και «Η μέρα του ζεστού και του κρύου»

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων συνεχίζει τις καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά με στόχο την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας.

Την Τετάρτη 2 Ιουλίου, ολοκληρώθηκε η δράση «Μέρες της γης και του ουρανού» και «Μέρες μουσικής» με εμψυχωτή τον θεατρολόγο – μουσικό Αρτέμη Αρκουμάνη. Με το αστείρευτο ταλέντο του και την ευρηματικότητα του οδήγησε τα παιδιά σε δρόμους που ενώνουν τη γη με το ουρανό με όλα τα μέσα που έχει εφεύρει ο άνθρωπος.

Οι μικροί μας ταξιδευτές ζωγράφισαν διαστημόπλοια, αεροπλάνα, αερόστατα, ιπτάμενα χαλιά και άλλα και με τη μέθοδο του κολάζ ένωσαν τη γη με τον ουρανό. Το αποτέλεσμα ήταν μια εκπληκτική ενιαία εικαστική δημιουργία.

vivlioth_sinexeia vivlioth_sinexeia2

Ακολούθησε η δράση «Μέρες μουσικής» όπου τα παιδιά με τους αντίθετους όρους forte και piano, τραγούδησαν για τον πύραυλο, το αεροπλάνο και τα μέσα μεταφοράς που ζωγράφισαν την προηγούμενη ώρα. Στη συνέχεια παίξανε ρυθμικά παιχνίδια και κατασκευάσανε τα δικά τους μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά.

Η Πέμπτη 3 Ιουλίου ήταν «Η μέρα του κρύου και τουζεστού» Στην πρώτη δράση «Δεν είναι μαγεία είναι επιστήμη» ο κ. Βασίλειος Παππάς, καθηγητής Φυσικής, έκανε στα παιδιά πειράματα για να εξερευνήσουν το φαινόμενο του ζεστού και το κρύου. Αφού πειραματιστήκαμε με τις ιδιότητες τους με παγάκια, βραστό νερό, θερμόμετρα και άλλα, κατασκευάσαμε θερμός και ηλιακό φούρνο με απλά υλικά.

Την ώρα της δεύτερης δράσης διασκεδάσαμε παίζοντας «Το παιχνίδι του χάνω και του βρίσκω ή του κρύου και του ζεστού». Κρύψαμε πολλά μικρά πραγματάκια σε διάφορα σημεία της βιβλιοθήκης και τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες προσπάθησαν να τα ανακαλύψουν. Όταν κάποιος πλησίαζε την κρυψώνα ήταν ζεστό και όταν απομακρύνονταν ήταν κρύο.

vivlioth_sinexeia4 vivlioth_sinexeia3

Τα παιδιά διασκέδασαν με την ψυχή τους!!!

 

4 Ιουλίου, 10:00 – 11:00, το πρωί

«Η μέρα του μαζί και του χώρια»

Παίζουμε ατομικά και ομαδικά παιχνίδια στη βιβλιοθήκη.

Για παιδιά 6 – 12 ετών.

4 Ιουλίου, 11:00 – 12:30, το πρωί

«Χαρτογραφώντας αντίθετους κόσμους, 3η συνάντηση»

Σχεδιάζουμε ένα μεγάλο χάρτη που θα περιλαμβάνει τις χώρες όλων των αντίθετων κόσμων και ακόμα τους δρόμους για να ταξιδέψεις από τον ένα κόσμο στον άλλο, τους κατοίκους που ζουν σε κάθε χώρα, τα βιβλία που διαβάζουν και τις ιστορίες που αφηγούνται.

Με τον εικονογράφο – συγγραφέα Θανάση Τζιμούλη.

Για παιδιά 6 – 12 ετών.

b b1 b2 b3 b4 b5

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή