"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Συνεχίζεται η διαμάχη για το χιονοδρομικό Περτουλίου, με επιστολές νυν και τέως αντιδημάρχων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Για το καυτό θέμα της οικονομικής διαχείρισης της μονομετοχικής ανώνυμης εταιρείας του Δήμου Πύλης, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Περτουλίου, επανέρχονται δυο νυν αντιδήμαρχοι του Δήμου Πύλης, ενώ τους  απαντά,  πρώην αντιδήμαρχος.
Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι Κ. Κρούπης και Στ. Καλαμαράς τονίζουν τα εξής:
«Επειδή τα δημοσιεύματα για τα χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου έγιναν πεδίο για αντιπολιτευτική κριτική της απελθούσης Δημοτικής αρχής στην νέα Δημοτική αρχή του Δημάρχου Κώστα Μαράβα, ερχόμαστε με αριθμητικά στοιχεία αληθή και πραγματιστικά  να αποκαταστήσουμε την αλήθεια που πρέπει να γνωρίζουν οι Δημότες μας.

Η Δημοτική αρχή του κ. Κουφογάζου είχε συστήσει την Μονομετοχική Α.Ε. για την εκμετάλλευση του χιονοδρομικού το έτος 2011 με ενεργητικό της τάξης των 938.000,00 € και παθητικό της τάξης των 685.230,00 €.

Τον πρώτο και δεύτερο χρόνο της λειτουργίας της Α.Ε για τα έτη 2011 & 2012 με υπερδωδεκάμηνη χρήση αύξησε τις υποχρεώσεις της στις 768.290,00€. Το 2013 οι υποχρεώσεις της για δεύτερη χρονιά αυξήθηκαν στις 790.218,00€. Στις 31/08/2014 που παρέλαβε η νέα Δημοτική αρχή, για τρίτη χρονιά οι υποχρεώσεις της, παρουσίασαν αυξητική τάση και ανήλθαν στο ποσό των 910.263,00€.

Η ταμειακή απεικόνιση της Α.Ε παρουσιάζεται στα βιβλία αφαιρουμένων των εξόδων από τα έσοδα, στις 28/08/2014 στο ποσό 10.212,97€. Στο ταμείο της όμως υπάρχουν μόνο 2844,00€ περίπου. Τα υπόλοιπα χρήματα ερωτούμε την απερχόμενη Δημοτική αρχή τι απέγιναν?

Αυτά τα ολίγα για να γνωρίζουν οι Δημότες μας ότι θα καταβάλουμε κάθε φιλότιμη προσπάθεια παρ΄όλες τις δυσκολίες που διαδεχθήκαμε και το χιονοδρομικό Περτουλίου θα λειτουργήσει για το καλό και την ανάπτυξη της περιοχής μας.

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΚΡΟΥΠΗΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ                                                  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ  ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗΣ Α.Ε.                          

 ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

 

 

Απάντηση Πλαβού

Ενώ ο τέως αντιδήμαρχος, Σάκης Πλαβός, απαντά με την εξής επιστολή:

 Με προηγούμενη επιστολή μου την οποία και είχα δημοσιεύσει αναφέρθηκα εκτενώς και αναλυτικά σχετικά με την διαχείριση του ΧΚΠ και μετά την σύσταση της Μονομετοχικής ΑΕ από τον δήμο μας, δηλ από το φθινόπωρο του 11 έως και 31/12/2012 , αυτό ακριβώς σημαίνει .. υπερδωδεκάμηνη χρήση το οτι ξεκινήσαμε την λειτουργία της αε κατά το μέσον του έτους και ποτέ δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί υπερδωδεκάμηνη χρήση αν η σύσταση και η λειτουργία της ΑΕ είχε γίνει την 1/1/2011…αυτό τουλάχιστον ο κος Κρουπης (ως πρώην εφοριακός) νομίζω ότι οφείλει να το γνωρίζει….όπως και οι δυο αγαπητοί αντιδήμαρχοι γνωρίζουν και την ακριβή ημερομηνία έναρξης εργασιών της ΑΕ καθώς ητο δημοτικοί σύμβουλοι και ψηφίσαν την σύσταση της, ο δε συνδυασμός του κου Παντερα του οποίου συμμετείχε ο κος Κρουπης όρισε ως μέλος στο ΔΣ της ΑΕ την κα Αγοριτσα Δήμητρα. Σας προσκάλεσα και προκάλεσα με την προηγούμενη επιστολή μου όπως σας προκαλώ και με αυτήν 1ον)διαψεύσετε έστω και ένα σημείο της, 2ον) αρνηθείτε ότι ξεκινήσαμε με —— και παραδώσαμε με το ταμείο της παραπάνω επιστολής μου και 3ον)να αναφαίρετε έστω και έναν (εργαζόμενο,συνεργάτη, προμηθευτή, κλπ) που να είναι απλήρωτος από την συγκεκριμένη υπερδωδεκάμηνη χρήση….ειδάλλως σας παραδίδω στην συνείδηση των συνδημοτών μας ως κοινούς συκοφάντες και ψεύτες….
Στον φίλο και συνάδελφο Στεφανο Καλαμαρα αντιδήμαρχο και πρόεδρο της ΑΕ θα του συνιστούσα να αφήσει στην άκρη την δημιουργική λογιστική και να παραμείνει στην μπακαλίστικη, αυτή που μάθαμε από την δουλειά μας δηλ 1+1=2 και οχι 1+1=4….
Σήμ δημιουργική λογιστική = η χρήση παραπλανητικών, όχι όμως απαραιτήτως παράνομων, μεθόδων στη λογιστική…
υπερδωδεκάμηνη χρήση =χρήση πέραν των 12 μηνών αλλά ποτέ 24 μηνών..

                  Με τιμή

                                             Αθανασιος Πλαβος

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης