Συνεχίζεται η εβδομάδα προβολής του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Reviewed by Momizat on . Στα πλαίσια της δράσης «Εβδομάδα αφιερωμένη στην προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας», που θα διαρκέσει από 18 έως και 26 Οκτωβρίου 2014, Στα πλαίσια της δράσης «Εβδομάδα αφιερωμένη στην προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας», που θα διαρκέσει από 18 έως και 26 Οκτωβρίου 2014, Rating: 0

Συνεχίζεται η εβδομάδα προβολής του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας

Συνεχίζεται η εβδομάδα προβολής του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας

Στα πλαίσια της δράσης «Εβδομάδα αφιερωμένη στην προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας», που θα διαρκέσει από 18 έως και 26 Οκτωβρίου 2014, η 19η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων θα συμμετέχει με τις ακόλουθες δραστηριότητες και εκδηλώσεις:
1) Ξενάγηση από τους αρχαιολόγους της 19ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στην έκθεση παρουσίασης του ανασκαφικού έργου και των αρχαιολογικών αντικειμένων Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής περιόδου από την περιοχή των Τρικάλων, που πραγματοποιείται στο «Κουρσούμ Τζαμί» των Τρικάλων. Σκοπός εκτός από την εκθεματική παρουσίαση, είναι η ευαισθητοποίηση των επισκεπτών στην σημασία της ανασκαφής και του ρόλου της στην ανάγνωση του παρελθόντος.
2) Ξενάγηση και παρουσίαση των έργων ανάδειξης που πραγματοποιούνται με αυτεπιστασία της 19ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στα πλαίσια του προγράμματος ΕΣΠΑ στο Βυζαντινό κάστρο της πόλης των Τρικάλων «Αποκατάσταση τμημάτων τρίτου διαζώματος του βυζαντινού κάστρου πόλεως Τρικάλων» και στο Βυζαντινό κάστρο Φαναρίου Καρδίτσας «Αποκατάσταση τμημάτων τείχους και πυριτιδαποθήκης, και συντήρηση – προστασία αρχιτεκτονικών λειψάνων βυζαντινού κάστρου Φαναρίου Δ. Ιθώμης, Ν. Καρδίτσας». Η δράση απευθύνεται στο ευρύ κοινό και οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα, τηρουμένων των μέτρων ασφάλειας, να «ανακαλύψουν» το έργο της Υπηρεσίας μας.
3) Φωτογραφική έκθεση με θέμα: «Μνημεία και Άνθρωποι» στην Καλαμπάκα, στην αίθουσα «ΝΙΤΣΑ ΛΙΑΠΗ», από τη 19η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμπάκας. Πρόκειται για έκθεση με εικόνες από το παρελθόν και από το παρόν, με ανθρώπους που πέρασαν και ασχολήθηκαν με βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία της περιοχής μας, όπως οι ιστορικές μονές των Μετεώρων. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 18 έως και τις 20 Οκτωβρίου 2014 και θα αναδείξει το σημαντικό έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και την θετική του επίδραση στην οικονομία και ανάπτυξη, τονίζοντας παράλληλα την ταυτότητα και την εκπαίδευση της τοπικής κοινωνίας.

Η είσοδος του κοινού στους παραπάνω χώρους είναι ελεύθερη.

Από τα Γραφεία της 19ης Ε.Β.Α

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή