"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Συνεχίζεται η μεταφορά ανεμογεννητριών στον Τύμπανο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και πλέον δύο εβδομάδες (από 26 Ιουλίου) η διαδικασία μεταφοράς τμημάτων ανεμογεννητριών μέσω Λάρισας – Τρικάλων και εντός του Δήμου Μουζακίου για το αιολικό πάρκο στον Τύμπανο.

Κάποια έκ των τμημάτων, κυρίως τα μικρότερα, έχουν μεταφερθεί στον τελικό προορισμό τους όπου ήδη έχει τοποθετηθεί τεράστιος γερανός για τη συναρμολόγησή τους ενώ κάποια βρίσκονται σταθμευμένα καθ’ οδόν προς το σημείο.

Όπως κατέγραψε ο φακός του KarditsaLive.Net περίπου 3 χλμ. από την χωροθέτηση του αιολικού βρίσκεται το πρώτο τμήμα φτερωτής σταθμευμένο σε στροφή όπου πιθανά λόγω της μεγάλης κλίσης της συνάντησε δυσκολίες για τη συνέχιση του ταξιδιού του. Περί τα 8-9 φορτηγά με μεγάλα τμήματα ανεμογεννητριών (φτερωτές και τμήματα του πύργου) βρίσκονται σταθμευμένα λίγες εκατοντάδες μέτρα πριν το μικρό γεφυράκι (του Αργύρη) χαμηλά στη Δρακότρυπα.

Παρεμβάσεις επί του δρόμου

Σημαντικές παρεμβάσεις σε κάθε κλειστή στροφή από το ύψος της Δρακότρυπας και πάνω έχουν υλοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα ώστε να μπορεί να επιτυγχάνεται η άνοδος των μεγάλων τμημάτων της ανεμογεννήτριας ενώ στις ημίκλειστες στροφές υπάρχουν διαπλατύνσεις του οδοστρώματος με χαλίκι ώστε να γίνεται ανεμπόδιστα η κυκλοφορία. Λίγες εκατοντάδες μέτρα ωστόσο μετά τον αυχένα Τυμπάνου και το χώρο του εργοταξίου του αιολικού, ο δρόμος έχει υποστεί σημαντική καθίζηση και η κυκλοφορία στην Καρδίτσας – Άρτας γίνεται μόνο μέσω μιας λωρίδας κυκλοφορίας…

Παρέμβαση υπήρξε τους προηγούμενους μήνες και στο γεφυράκι του Αργύρη καθώς κάτω από τη μικρή παλιά γέφυρα έχουν τοποθετηθεί τσιμεντοσωλήνες και πάνω σε αυτές βάσεις στήριξης του οδοστρώματος της γέφυρας.

karditsaLive.Net

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης