"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

32.8 C
Trikala

Συνεχίζονται οι έλεγχοι, συνελήφθησαν 15 άτομα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη Θεσσαλία, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά (15) άτομα. Οι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ειδικού σχεδιασμού για τον έλεγχο και τη δίωξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου και της επαιτείας, αλλά και την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας για τα ενεχυροδανειστήρια.

Κατά τη διάρκεια αυτών των αστυνομικών δράσεων ελέγχθηκαν (854) άτομα και προσήχθησαν (33). Παράλληλα, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε (593) οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά (216) παραβάσεις, εκ των οποίων (185) του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, (3) για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, (14) για επαιτεία και (14) για διάφορα αδικήματα. Επιπλέον, κατασχέθηκε πλήθος προϊόντων παράνομου υπαίθριου εμπορίου.

Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις Νομούς της Θεσσαλίας. Σκοπός των συγκεκριμένων ελέγχων είναι η δίωξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου και της επαιτείας, η εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας για τα ενεχυροδανειστήρια, καθώς και η αντιμετώπιση κάθε άλλης μορφής παραβατικών συμπεριφορών.

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (05.09.2014) από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν:

-(854) άτομα, εκ των οποίων (704) ημεδαποί και (150) αλλοδαποί και

-(593) οχήματα.

Προσήχθησαν (33) άτομα:

-(20) ημεδαποί και

-(13) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν (15) άτομα και συγκεκριμένα:

Τρία (3) άτομα, από τα οποία δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, για παραεμπόριο,

Επτά (7) αλλοδαποί, από τους οποίους πέντε (5) υπήκοοι Αλβανίας και δύο (2) υπήκοοι Μπανγκλαντές, για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελληνική Επικράτεια.

Τρία (3) άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις και συγκεκριμένα σε βάρος του ενός – ημεδαπού εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για πλαστογραφία και απάτη, σε βάρος του δεύτερου – ημεδαπού εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για κλοπή και παράβαση του Κ.Ο.Κ. και σε βάρος του τρίτου – αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών.

Ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Κίνας για παράβαση της Νομοθεσίας περί Δημόσιας Υγείας.

Ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

Βεβαιώθηκαν παράλληλα (216) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

Εκατόν ογδόντα πέντε (185) παραβάσεις Κ.Ο.Κ. (21 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 1 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 5 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 7 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 2 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 4 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 5 για Κ.Τ.Ε.Ο. και 140 λοιπές παραβάσεις).

Δεκατέσσερις (14) παραβάσεις για επαιτεία.

Τρεις (3) παραβάσεις για παραεμπόριο.

Μία (1) παράβαση σχετικά με τα ενεχυροδανειστήρια.

Επτά (7) παραβάσεις του Νόμου περί Αλλοδαπών.

Μία (1) παράβαση της Νομοθεσίας περί Δημόσιας Υγείας.

Δύο (2) παραβάσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

Τρεις (3) παραβάσεις του Νόμου 3446/2006.

Κατασχέθηκαν:

(123) είδη παραεμπορίου, μεταξύ των οποίων φακοί, ομπρέλες, αρώματα, αναπτήρες, εργαλεία κήπου, σεντόνια, τραπεζομάντηλα κ.λπ.)

Επισημαίνεται ότι οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης