Συνεχίζουν και επιμένουν οι τρικαλινοί δάσκαλοι Reviewed by Momizat on . Το Δ.Σ. του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων εξέδωσε ανακοίνωση για τους διευθυντές που με θάρρος δεν πήραν μέρος στο σεμινάριο για την αξιολόγηση. Είν Το Δ.Σ. του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων εξέδωσε ανακοίνωση για τους διευθυντές που με θάρρος δεν πήραν μέρος στο σεμινάριο για την αξιολόγηση. Είν Rating: 0

Συνεχίζουν και επιμένουν οι τρικαλινοί δάσκαλοι

Συνεχίζουν και επιμένουν οι τρικαλινοί δάσκαλοι

Το Δ.Σ. του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων εξέδωσε ανακοίνωση για τους διευθυντές που με θάρρος δεν πήραν μέρος στο σεμινάριο για την αξιολόγηση. Είναι προφανές ότι η κίνηση αυτή, που έγινε πανελληνίως γνωστή, αλλάζει τα δεδομένα για την αξιολόγηση, την οποία, όπως σημειώνει το ΔΣ, «δεν τη φοβόμαστε», αλλά «φοβόμαστε αυτούς που θέλουν να συγκεντρώσουν εξουσίες για να γίνουν οι κριτές μας και να ορίζουν τη ζωή μας και τις ζωές των μαθητών μας».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

Το Δ.Σ. του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων ευχαριστεί τους συναδέλφους διευθυντές που με τη θαρραλέα τους στάση τάχθηκαν με το μέρος των εκπαιδευτικών και αξιοποίησαν τη 48ωρη απεργία που είχε προκηρύξει η ΔΟΕ για τα στελέχη εκπαίδευσης.

Χαιρετίζουμε επίσης τη μαζική αντίδραση των συναδέλφων, με τη συμμετοχή τους στη στάση εργασίας και την παρουσία τους στο 10ο Δημοτικό Σχολείο,  δείχνοντας γι’ άλλη μια φορά την καθολική αντίδραση του Κλάδου απέναντι στην αξιολόγηση – χειραγώγηση του εκπαιδευτικού.

Η απόφαση του συλλόγου και συνολικά του κλάδου μας είναι να ακυρώσουμε στην πράξη τους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και την εφαρμογή της αξιολόγησης που έχει στόχο τις απολύσεις, τη μισθολογική και βαθμολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών, την απαξίωση της μόρφωσης των μαθητών μας, την κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών.

Δεν φοβόμαστε την αξιολόγηση, φοβόμαστε αυτούς που θέλουν να συγκεντρώσουν εξουσίες για να γίνουν οι κριτές μας και να ορίζουν τη ζωή μας και τις ζωές των μαθητών μας. Αυτούς που μέχρι σήμερα δεν επιβράβευαν τους άριστους αλλά τους αρεστούς. Φοβόμαστε για την αξιοπρέπειά μας, για το σχολείο μας.

Ο αγώνας μας είναι μακρύς. Ενωμένοι θα ανατρέψουμε τα σχέδιά τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Γκαμπράνας Αθανάσιος
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Καργιώτη Χαρίκλεια

Αφήστε το σχόλιο σας