Συνεχίζουν να μας βάζουν τα γυαλιά οι μαθητές για τις μετακινήσεις στην πόλη Reviewed by Momizat on . ECO-μετα-ΚΙΝΗΣΕΙΣ Η ομάδα ECOMOBILITY του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων στα πλαίσια της εργασίας μας για το πρόγραμμα ECOMOBILITY χρησιμοποιήσαμε το λεωφορείο του Αστι ECO-μετα-ΚΙΝΗΣΕΙΣ Η ομάδα ECOMOBILITY του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων στα πλαίσια της εργασίας μας για το πρόγραμμα ECOMOBILITY χρησιμοποιήσαμε το λεωφορείο του Αστι Rating: 0

Συνεχίζουν να μας βάζουν τα γυαλιά οι μαθητές για τις μετακινήσεις στην πόλη

Συνεχίζουν να μας βάζουν τα γυαλιά οι μαθητές για τις μετακινήσεις στην πόλη

ECO-μετα-ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Η ομάδα ECOMOBILITY του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων στα πλαίσια της εργασίας μας για το πρόγραμμα ECOMOBILITY χρησιμοποιήσαμε το λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων για μετακίνηση μας μέσα στην πόλη.

astiko1Μ’ αυτό τον τρόπο θέλαμε να δούμε από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων στις διαδρομές μέσα στην πόλη. Έτσι με τις υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Αστρίτη και κ. Γάτσιου επιβιβαστήκαμε σε midi-bus του Αστικού ΚΤΕΛ για να δούμε τις διαδρομές Τρίκαλα-Πύργος, Τρίκαλα-Σωτήρα (σχετικά νέο δρομολόγιο του ΚΤΕΛ) αλλά και Τρίκαλα-Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Πραγματικά παρατηρήσαμε ότι η στάση του λεωφορείου στην οδό Σαράφη ήταν μπλοκαρισμένη από σταθμευμένα αυτοκίνητα, δυσκολεύοντας έτσι την πρόσβαση του λεωφορείου αλλά και το κατέβασμα της ειδικής ράμπας για άτομα που το χρειάζονται(πχ μαμάδες με καροτσάκι, ηλικιωμένους κλπ). Λίγο αργότερα στην κεντρική στάση της αφετηρίας ένας οδηγός ΙΧ πήρε κλήση από την τροχαία γιατί εμπόδισε την πρόσβαση του λεωφορείου της γραμμής στην στάση του. Νομίζουμε ότι αυτά είναι δύσκολα τεστ για τους οδηγούς στην καθημερινότητά τους. Εκείνο επίσης που προσέξαμε είναι η διάθεση των οδηγών να βοηθήσουν, όσο γίνεται, τους επιβάτες με χαμόγελο. Ο δε οδηγός μας ο κ.Χρήστος Κομματάς  μας έδωσε κάθε δυνατή πληροφορία σχετική με τη δουλειά του και τα δρομολόγια και μας έκανε απολαύσουμε τις διαδρομές αυτές.

Η ομάδα μας ευχαριστεί τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ κ.Ιωάννου για την ευγενική προσφορά του λεωφορείου (χωρίς εισιτήριο) για μας και τις καθηγήτριές μας, αλλά και τον οδηγό για την ασφαλή μεταφορά μας. Πραγματικά το αστικό ΚΤΕΛ της πόλης μας είναι εξυπηρετικό αλλά και αξιέπαινο για τις προσπάθειες εξυπηρέτησης των κατοίκων της πόλης μας.

Η ομάδα ECOMOBILITY

του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων

 

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας