Συνεχίζουν την απεργία ο γιατροί του ΕΟΠΥΥ Reviewed by Momizat on . Έως και τις 24 Ιανουαρίου συνεχίζουν την απεργία τους οι γιατροι του ΕΟΠΥΥ, όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη. Τα πολυϊατρεία του οργανισμού λειτουργούν με προσωπικό α Έως και τις 24 Ιανουαρίου συνεχίζουν την απεργία τους οι γιατροι του ΕΟΠΥΥ, όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη. Τα πολυϊατρεία του οργανισμού λειτουργούν με προσωπικό α Rating: 0

Συνεχίζουν την απεργία ο γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Συνεχίζουν την απεργία ο γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Έως και τις 24 Ιανουαρίου συνεχίζουν την απεργία τους οι γιατροι του ΕΟΠΥΥ, όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη. Τα πολυϊατρεία του οργανισμού λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, ο Υπουργός Υγείας όμως ετοιμάζεται να τα κλείσει εντελώς για όσο διαρκεί η διαθεσιμότητα.
Οι γιατροί μετά την προχθεσινή άκαρπη συνάντησή τους με τον υπουργο Υγείας Α. Γεωργιάδη, δηλώνουν αποφασισμένοι να μη δεχθούν τις νέες ρυθμίσεις που τους βάζουν σε διαθεσιμότητα και αναζητούν πλέον υποστηρικτές στα κόμματα, προκειμένου να μην ισχύσουν οι εργασιακές σχέσεις που προωθούνται.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας έχει συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο ειδικό άρθρο με το οποίο κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας τα πολυιατρεία θα παραμείνουν κλειστά. Όπως διευκρινίζεται οι ασφαλισμένοι στη διάρκεια αυτή θα εξυπηρετούνται από τους ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ, τα Κέντρα Υγείας αλλά και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.
Την κίνηση αυτή καιρό τώρα είχε προαναγγείλει ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας με το γνωστό ύφος σε σχετική ερώτηση: “Γιατί τώρα λειτουργούν;”
Να σημειωθεί ότι με βάση τους υπολογισμούς η διαθεσιμότητα θα διαρκέσει το πολύ έναν μήνα, αλλά οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ υπολογίζουν ότι θα κρατήσει πολύ περισσότερο.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή