Συνεχίζουν τους διαγωνισμούς τα τρικαλινά μαθηματικά μυαλά Reviewed by Momizat on . Το πρωί του Σαββάτου διοργανώθηκε Πανελλαδικά από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ), σε συνεργασία με το υπουργείο παιδείας, ο 74ος μαθηματικός διαγωνισμός Το πρωί του Σαββάτου διοργανώθηκε Πανελλαδικά από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ), σε συνεργασία με το υπουργείο παιδείας, ο 74ος μαθηματικός διαγωνισμός Rating: 0

Συνεχίζουν τους διαγωνισμούς τα τρικαλινά μαθηματικά μυαλά

Συνεχίζουν τους διαγωνισμούς τα τρικαλινά μαθηματικά μυαλά

Το πρωί του Σαββάτου διοργανώθηκε Πανελλαδικά από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ), σε συνεργασία με το υπουργείο παιδείας, ο 74ος μαθηματικός διαγωνισμός «Ευκλείδης».

Στο νομό μας, το τοπικό Παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποίησε το διαγωνισμό στο 7ο λύκειο Τρικάλων, που χρησιμοποιήθηκε ως εξεταστικό κέντρο. Συμμετείχαν οι σαράντα πέντε (45) μαθητές, που είχαν προκριθεί από την πρώτη φάση των μαθηματικών διαγωνισμών, δηλαδή από τον 74ο «Θαλή». Ο «Θαλής» είχε λάβει χώρα τον περασμένο Οκτώβριο με τη συμμετοχή 295 μαθητών του νομού μας, που διαχρονικά αποτελεί και τη μεγαλύτερη συμμετοχή. Για τρεις ώρες οι σαράντα πέντε (45) μαθητές που διαγωνίστηκαν κλήθηκαν να επιλύσουν τέσσερα ζητήματα, ανάλογα με την τάξη τους, κάποια εκ των οποίων είχαν ιδιαίτερη δυσκολία.

Ο Στέλιος Αμπράζης, Πρόεδρος του Παραρτήματος Ν. Τρικάλων, καλωσόρισε τους διαγωνιζόμενους μαθητές και αφού αρχικά τους ευχήθηκε καλή και εποικοδομητική χρονιά, τους συνεχάρη για την επιτυχία τους και τους ευχήθηκε νέες επιτυχίες στη ζωή τους.

Οι επιτυχόντες του 74ου «Ευκλείδη» θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό «Αρχιμήδης» στις 22 Φεβρουαρίου, με τόπο διεξαγωγής την Αθήνα αυτή τη φορά. Έτσι, θα επιλεγούν οι δύο Εθνικές ομάδες. Η κάθε μία αποτελείται από έξι μαθητές που είναι των γυμνασίων και των λυκείων αντίστοιχα. Οι μαθητές αυτοί θα λάβουν μέρος στη 18η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (ΠΓΔΜ, Ιούνιος 2014), στην 31η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Βουλγαρία, Μάιος 2014), και στην 55η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Νότια Αφρική, Ιούλιος 2014).

Τα τελευταία χρόνια ο νομός μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σε Πανελλαδικό επίπεδο, με τις επιτυχίες που καταγράφουν οι μαθητές μας, οι οποίοι έχουν εκπροσωπήσει διεθνώς επάξια την πόλη και τη χώρα μας.

math4 math3 math2 math1 math5

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή