Συντήρησαν μόνοι τους, όσα θα έπρεπε το κράτος να συντηρήσει Reviewed by Momizat on . Σημαντική η δράση των καθηγητών και των μαθητών στον τομέα της μηχανολογίας στο 1ο ΕΠΑΛ και στο 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ στα Τρίκαλα. Συντήρησαν πέντε από τα επτά χαλασ Σημαντική η δράση των καθηγητών και των μαθητών στον τομέα της μηχανολογίας στο 1ο ΕΠΑΛ και στο 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ στα Τρίκαλα. Συντήρησαν πέντε από τα επτά χαλασ Rating: 0

Συντήρησαν μόνοι τους, όσα θα έπρεπε το κράτος να συντηρήσει

Συντήρησαν μόνοι τους, όσα θα έπρεπε το κράτος να συντηρήσει


Σημαντική η δράση των καθηγητών και των μαθητών στον τομέα της μηχανολογίας στο 1ο ΕΠΑΛ και στο 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ στα Τρίκαλα. Συντήρησαν πέντε από τα επτά χαλασμένα μηχανήματα. Αποδεικνύουν ότι μπορούν. Αλλά, αυτό δεν θα έπρεπε να είχε γίνει από το κράτος;

eeΑκολουθεί η σχετική επιστολή από το 1ο ΣΕΚ:
Ο τομέας της μηχανολογίας είναι από τους βασικότερους της τεχνικής εκπαίδευσης και αποτελεί τον πόλο έλξης για πολλούς μαθητές της πόλης μας. Αυτοί φοιτούν στο 1ο ΕΠΑΛ και στο 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ κάνοντας το εργαστηριακό τμήμα του αναλυτικού προγράμματός τους στα εργαστήρια του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Τρικάλων.

Ένας βασικός χώρος εξάσκησης της τρίτης τάξης του τομέα Μηχανολόγων και συγκεκριμένα του τμήματος Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών είναι το εργαστήριο  των Εργαλειομηχανών. Είναι από τα παλαιότερα του Εργαστηριακού Κέντρου και μετά από αδιάλειπτη λειτουργία πολλών ετών χρήζει πλέον αναβάθμισης. Επειδή στην σημερινή οικονομική συγκυρία αυτό είναι δύσκολο, οι καθηγητές του τμήματος,  με προσωπική εργασία προσπαθούν να το συντηρούν και να το έχουν πάντα διαθέσιμο για την εκπαίδευση των μαθητών.Πέραν των μηχανημάτων που βρίσκονται σε καλή κατάσταση, εδώ και περισσότερα από είκοσι χρόνια, επτά μικροί εκπαιδευτικοί τόρνοι είχαν σταματήσει να λειτουργούν λόγω μικρών ή μεγάλων βλαβών αλλά και λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και τεχνικής υποστήριξης.

Με σκληρή πολυήμερη εργασία των μαθητών του τμήματος και με την καθοδήγηση των καθηγητών τους Δημήτρη Γκουγκουστάμου (υπεύθυνου του εργαστηρίου) και Δέσποινας Χαραλαμποπούλου και την υποστήριξη του υποδιευθυντή του Εργαστηριακού Κέντρου Απόστολου Γιαννακού, πέντε  από τους τόρνους κυριολεκτικά αναστήθηκαν με την χρήση ανταλλακτικών από το σώμα των άλλων δυο.

Ήταν μια πολύτιμη «δωρεά οργάνων» που είχε σαν  αποτέλεσμα την πρόσθεση μηχανημάτων που θεωρούνταν μέχρι τώρα άχρηστα στο δυναμικό του εργαστηρίου αλλά και μια πρωτοβουλία άξια συγχαρητηρίων.
Από το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Τρικάλων

Αφήστε το σχόλιο σας