"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Συντονίζεται το Δίκτυο Δήμων της περιοχής Πίνδου – Διεκδικεί ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Συνεδρίασε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΜΚΕ «ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΙΝΔΟΥ». Η συνεδρίαση έγινε στο Δημαρχείο του δήμου Μουζακίου, στην Τ.Κ. Μουζακίου.

Συντονίζεται το Δίκτυο Δήμων της περιοχής Πίνδου - Διεκδικεί ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα

Παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας (πρόεδρος), Μουζακίου κ. Γεώργιος Κωτσός, Νικολάου Σκουφά κ. Ευστάθιος Γιαννούλης, Γεωργίου Καραϊσκάκη κ. Περικλής Μίγδος, Βόρειων Τζουμέρκων κ. Ιωάννης Σεντελές, οι εκπρόσωποι των δήμων Λίμνης Πλαστήρα κ. Γώγωλος Γεώργιος (δημοτικός σύμβουλος), Αμφιλοχίας κ. Νικόλαος Χούτας (αντιδήμαρχος), Πύλης κ. Νικόλαος Τόλιας (δημοτικός σύμβουλος),ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδος κ. Βασίλειος Τσιτσιρίγκος, του ΚΕΝΑΚΑΠ κ. Βάϊος Κουτής και του ΚΔιΒΜ2 «ΣΤΑΓΩΝ» κ. Χρήστος Γκρέκος.


Συζητήθηκαν διεξοδικά και εγκρίθηκαν ομόφωνα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και συγκεκριμένα:
•    Εγκρίθηκε ο οικονομικός προϋπολογισμός του φορέα για το έτος 2017.
•    Αποφασίσθηκε η στελέχωση του φορέα με ένα στέλεχος, το οποίο θα αναλάβει την ευθύνη της διοικητικής λειτουργίας του.
•    Αποφασίσθηκε η απογραφή του φορέα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος.
•    Συζητήθηκε το ενδεχόμενο διεύρυνσης του φορέα με νέους εταίρους δήμους ή φορείς και αποφασίσθηκε να τεθούν κριτήρια επιλογής των νέων εταίρων, με τα οποία η Γενική Συνέλευση θα αποφασίζει επ’ αυτού.
•    Συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της διερεύνησης που έγινε για την υποβολή διατοπικού προγράμματος LEADER με εταίρους το ΔΙΚΤΥΟ ΠΙΝΔΟΣ, την ΑΝΚΑ ΑΑΕ ΟΤΑ, το ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΑΕ ΟΤΑ, την ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΑΕ ΟΤΑ, την ΕΤΑΝΑΜ ΑΑΕ ΟΤΑ και τον ΟΑΣΕ ΑΑΕ ΟΤΑ. Διαπιστώθηκε το θετικό κλίμα συνεργασίας μεταξύ των φορέων και εξουσιοδοτήθηκε το επιστημονικό συμβούλιο του φορέα να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για το σχεδιασμό του προγράμματος.
•    Αποφασίσθηκε να προγραμματισθεί συνάντηση εκπροσώπων του φορέα με τον υπουργό των Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη Παναγιώτη, για την παρουσίαση του φορέα και των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής ώστε να διεκδικήσει χρηματοδότηση για την εκπόνηση ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για την περιοχή ευθύνης του Δικτύου.
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις των δημάρχων και των εκπροσώπων των δήμων σε διάφορα θέματα, πολλά εκ των οποίων θα αποτελέσουν θέματα συζήτησης σε επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης