"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

“Συντροφικές” …απορίες από τον Παναγιώτη Πάτρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

patras

Χθες βράδυ παραβρέθηκα στην διευρυμένη συνάντηση μελών του τοπικού ΠΑΣΟΚ που θα συζητούσε για το ψηφοδέλτιο των Τρικάλων στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Με κάλεσε ο “εκτελών καθήκοντα” γραμματέα της ΝΕ Τρικάλων για να εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους δεν θα είμαι υποψήφιος (τώρα με το ευκολάκι της λίστας) σε αντίθεση με τις “πέτρινες” εκλογές του Ιανουαρίου που ήταν με σταυρό.

Το έπραξα από σεβασμό στους ανθρώπους που με στήριξαν τόσο στις Ευρωεκλογές του 2014 όσο και στις βουλευτικές του Ιανουαρίου. Και “παραδίδοντας” και επίσημα την “θέση” μου, έκλεισα λέγοντας ότι στοιχειώδης πολιτική ηθική επιβάλει η σειρά των υποψηφίων της λίστας να σεβαστεί την σειρά του αποτελέσματος των περασμένων εκλογών και τους υποψηφίους που κατέβηκαν τότε με σταυρό “απορροφώντας” όλη την δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος για το ΠΑΣΟΚ, μερικοί μάλιστα εξ αυτών ως μη όφειλαν.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης 2 φερέλπιδες νέοι πήραν τον λόγο και εξήγησαν γιατί θέλουν να ειναι υποψήφιοι και κατέθεσαν την διαθεσιμότητα τους για μια θέση στη λίστα. Μπράβο τους! Σήμερα το πρωί βλέπω στα τοπικά ΜΜΕ τα ρεπορτάζ να δίνουν 4 ονόματα υποψηφίων (!!) προσθέτοντας άλλους 2 οι οποίοι ναι με ήταν παρόντες στην συνάντηση αλλά ούτε τον λόγο ζήτησαν ούτε υποψηφιότητα κατέθεσαν! Γιατί συντρόφια έτσι; Ντρεπόσασταν χθες βράδυ να μας ανακοινώσετε δημόσια το ενδιαφέρον σας;

Δια της “επιστολικής” διαδικασίας η διαθεσιμότητα σας να προσφέρετε στο τόπο; Η δια μέσου της “κεντρικής” οδού, νούμερο 50; Αυτό ειναι το “νέο” που πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ και η ανανέωση του;

Επιβεβαιώνεται με αυτόν τον τρόπο λοιπόν ότι όσο τα κόμματα παραμένουν έρμαια των “μηχανισμών” τους ακόμα και μετά από αυτά που περάσαμε τα τελευταία 5 χρόνια, πριονίζουν σιγά-σιγά το κλαδί στο οποίο κάθονται!

Συμβάλλοντας έτσι στο πριόνισμα του δένδρου της μεταπολίτευσης! Λέτε να ειναι τελικά αυτός ο τρόπος με τον οποίο επιτέλους θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό στην χώρα μας; Άμα ειναι έτσι να το επιταχύνουμε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης