Συνυπογραφή Δριτσέλη σε τροπολογία για τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα Reviewed by Momizat on . Τροπολογία για την «Άμεση τοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα», συνυπέγραψε η βουλευτίνα Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Δριτσέλη. Πρόκειται για τεράστ Τροπολογία για την «Άμεση τοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα», συνυπέγραψε η βουλευτίνα Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Δριτσέλη. Πρόκειται για τεράστ Rating: 0

Συνυπογραφή Δριτσέλη σε τροπολογία για τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα

Συνυπογραφή Δριτσέλη σε τροπολογία για τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα

Τροπολογία για την «Άμεση τοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα», συνυπέγραψε η βουλευτίνα Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Δριτσέλη. Πρόκειται για τεράστιο ζήτημα, που ουσιαστικά θα δείξει, πού ακριβώς το πάει η κυβέρνηση ε το σύστημα των διαθεσιμοτήτων, όχι μόνο των εκπαιδευτικών, αλλά και όλων όσοι ενταχθούν σε αυτή τη «μόδα». Το κείμενο από το πολιτικό γραφείο, έχει ως εξής:

 

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία – προσθήκη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που συζητείται αυτή την στιγμή στην Βουλή, με την οποία προτείνεται άμεση νομοθετική ρύθμιση για την επανατοποθέτηση όλων των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Η τροπολογία αντικατοπτρίζει την προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για ακύρωση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών και για άμεση επαναφορά τους στην δημόσια εκπαίδευση.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της τροπολογίας :

 

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ

 

Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Διοικητικές απλουστεύσεις – Καταργήσεις, συγχωνεύσεις νομικών προσώπων και υπηρεσιών του Δημόσιου τομέα – Τροποποίηση διατάξεων π.δ. 318/1992 (Α΄161) και λοιπές ρυθμίσεις»

 

Θέμα: Διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών

 

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Επειδή το χρονικό διάστημα για τη λήξη της διαθεσιμότητας εκπαιδευτικών έχει μικρύνει δραματικά. Σε λίγες μέρες (22/3/14), αν δεν υπάρξουν νέες προκηρύξεις θέσεων, απειλούνται με απόλυση τουλάχιστον 600 εκπαιδευτικοί.

Επειδή με την ανακοίνωση από το ΑΣΕΠ των πινάκων με τις θέσεις για τα δεύτερα πτυχία που κατείχαν οι εκπαιδευτικοί (185 αντί 233) οι θέσεις που θα καλυφθούν από τις υπάρχουσες προκηρύξεις, θα είναι το μέγιστο 1.260.

Επειδή με τις προκηρύξεις της 28ης/2/14 (181 θέσεις για δεύτερα πτυχία και 200 σε νοσοκομεία) οι 182 θέσεις αναφέρονται σε ΔΕ βοηθών νοσηλευτών και δεν ανταποκρίνονται  στα προσόντα των εκπαιδευτικών που είναι ΠΕ κατηγορίας.

Επειδή απαιτείται να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Επειδή επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος και προκειμένου να καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών που προέκυψαν από το καθεστώς διαθεσιμότητας.

Επειδή δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες θεσμοθετήσεις και προκηρύξεις θέσεων, αφού θα έπρεπε ήδη να έχουν προκηρυχτεί  οι θέσεις με όλα τα δεύτερα πτυχία που κατέχουν οι εκπαιδευτικοί και δεν προκηρύχθηκαν μέχρι σήμερα, στην περιοχή την οποία σήμερα εργάζονται.

Επειδή επιβάλλεται για την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας

να προκηρυχθούν οι 325 θέσεις (125 διοικητικές και 200 εκπαιδευτικές) σε ΙΕΚ – ΣΕΚ που έχουν θεσμοθετηθεί με τους νόμους  4186/13 και 4235/14.

Επειδή θα έπρεπε να δημιουργηθούντουλάχιστον 212 νέες θέσεις σε ΙΕΚ –το επόμενο διάστημα.

 

Για τους παραπάνω λόγους προτείνονται οι  εξής τροπολογίες:

 

Όλοι οι εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα σύμφωνα  με το άρθρο 82 του ν.4172/13 και βρίσκονται στις 13/3/14 ακόμα σε καθεστώς διαθεσιμότητας, τοποθετούνται σε άλλες οργανικές θέσεις μονίμων υπαλλήλων που συστήνονται άμεσα.

Στο άρθρο 68 του ν. 4235/14 η παράγραφος 4.2 αντικαθίσταται ως εξής:

«Στο τρίτο εδάφιο της περίπτωσης α΄ της παρ. 14 του άρθρ. 27 του ν. 4186/13 η φράση «εννιακόσιες είκοσι πέντε (925)» αντικαθίσταται από τη φράση «χίλιες τριακόσιες τριάντα επτά (1337)».

Στο άρθρο 68 του ν. 4235/14 προστίθεται νέα παράγραφος (4.3) στην οποία ορίζεται  ότι:

«οι διοικητικές (125) και εκπαιδευτικές (1337) θέσεις που αναφέρονται στο νόμο 4186/2013 (παρ.10  του άρθρο 26 και παρ.14 του άρθρου 27) όπως τροποποιήθηκε με τον ν. 4235/14 άρθρ. 68 παρ. 4.2 παρ. 4.1 και την παρούσα διάταξη – τροπολογία  και οι οποίες δεν έχουν προκηρυχθεί κατά τη δημοσίευση του παρόντος  νόμου, προκηρύσσονται μέχρι τις 22-3-14 και μετατάσσονται σε αυτές όλοι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα με το αρ.82 του ν.4176/13.

«Παρατείνεται μέχρι την τοποθέτησή τους σε νέες οργανικές θέσεις η διαθεσιμότητα όλων των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας  στις 13/3/14.».

Αθήνα,  11 Μαρτίου 2014

 

Οι προτείνοντες βουλευτές

Μητρόπουλος Αλέξης

Σακοράφα Σοφία

Στρατούλης Δημήτρης

Καραγιαννίδης Χρήστος

Τσουκαλάς Δημήτρης

Χαραλαμπίδου Δέσποινα

Μπάρκας Κώστας

Σταθάς Γιάννης

Κουρουμπλής Παναγιώτης

Κουράκης  Τάσος

Απόστολος Αλεξόπουλος

Αμανατίδης Γιάννης

Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη

Παναγιώτα Δριτσέλη

Χρήστος Μαντάς

Αϊχάν Καραγιουσούφ

Θεανώ Φωτίου

Πάντζας  Γεώργιος

Κανελλοπούλου Μαρία

Βαμβακά  Τζένη

Κριτσωτάκης Μιχάλης

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή