ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση ανάγκη έμπρακτης στήριξης του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Αντιπροσωπεία του Τμήματος Παιδείας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπικουρούμενη από την βουλευτή Παναγιώτα Δριτσέλη συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγο Αντιπροσωπεία του Τμήματος Παιδείας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπικουρούμενη από την βουλευτή Παναγιώτα Δριτσέλη συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγο Rating: 0

ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση ανάγκη έμπρακτης στήριξης του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων

ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση ανάγκη έμπρακτης στήριξης του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων

Αντιπροσωπεία του Τμήματος Παιδείας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπικουρούμενη από την βουλευτή Παναγιώτα Δριτσέλη συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων απέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά του στον αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων καθώς και στην οικεία διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Γονείς και μαθητές υπογραμμίζουν μια σειρά από σοβαρότατα προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την λειτουργία του σχολείου. Συγκεκριμένα, είναι επιτακτική η ανάγκη:

  1. εξασφάλισης των απαραίτητων πόρων για την σίτιση των μαθητών
  2. επίλυσης του ζητήματος της μεταφοράς των μαθητών
  3. άμεσης κάλυψης των τεράστιων λειτουργικών κενών των καθηγητών μουσικών ειδικοτήτων. (υπάρχουν κενά σε πάνω από 15 ειδικότητες, ενώ τα κενά αυτά σε ώρες υπερβαίνουν τις 500)
  4. δωρεάν διανομής εγχειριδίων για την εκμάθηση ξένων γλωσσών και μουσικής
  5. υλοποίησης του πάγιου αιτήματος για την πιστοποίηση οργάνου και για πρόσβαση στα ειδικά πτυχία αρμονίας και παραδοσιακής μουσικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τα αιτήματα των γονέων και των μαθητών, ενώ εγκαλεί την κυβέρνηση να σταματήσει την διάλυση των μουσικών σχολείων και της δημόσιας παιδείας γενικότερα. Η στήριξη των μαθητών  και των αντίστοιχων σχολείων που προασπίζονται τον Πολιτισμό αποτελεί υποχρέωση και καθήκον της Πολιτείας.

Ο αγώνας για την διασφάλιση της δημόσιας δωρεάν Παιδείας αποτελεί καθήκον όλων μας.

Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας