ΣΥΡΙΖΑ: Αγώνας ενάντια στην περικοπή επιδομάτων σε ΑμΕΑ Reviewed by Momizat on . Ανακοίνωση του Τμήματος ΑμεΑ ΣΥΡΙΖΑ Σχετικά με τις περικοπές προνοιακών επιδομάτων   Σε μια περίοδο στην οποία η νεοφιλελεύθερη πολιτική της μνημονιακής συ Ανακοίνωση του Τμήματος ΑμεΑ ΣΥΡΙΖΑ Σχετικά με τις περικοπές προνοιακών επιδομάτων   Σε μια περίοδο στην οποία η νεοφιλελεύθερη πολιτική της μνημονιακής συ Rating: 0

ΣΥΡΙΖΑ: Αγώνας ενάντια στην περικοπή επιδομάτων σε ΑμΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Αγώνας ενάντια στην περικοπή επιδομάτων σε ΑμΕΑ

Ανακοίνωση του Τμήματος ΑμεΑ ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τις περικοπές προνοιακών επιδομάτων

 

Σε μια περίοδο στην οποία η νεοφιλελεύθερη πολιτική της μνημονιακής συγκυβέρνησης έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση, το δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει, τα νοσοκομεία κλείνουν, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και οι παροχές υγείας μειώνονται συνεχώς, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στις πιο ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας, τα ΑμεΑ.

Σύμφωνα με στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας ως άλλοθι σχετική μελέτη του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), σχεδιάζει να αντικαταστήσει τις παροχές στα άτομα με αναπηρία (συντάξεις και επιδόματα) με ένα νέο ενιαίο επίδομα-ύψους 500 ¤, το οποίο θα δίνεται με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια, επιδιώκοντας νέα, ακόμα μεγαλύτερη, μείωση του αριθμού των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων συνολικά.

Στην έκθεση του ΟΟΣΑ φαίνεται να αγνοείται πλήρως το γεγονός ότι τα άτομα με αναπηρία εκτός από το κόστος επιβίωσής τους καλούνται να καλύψουν και το πρόσθετο κόστος που πηγάζει από τις ανάγκες της αναπηρίας τους. Είναι φανερό πως σε περίπτωση υλοποίησης των σχεδίων της κυβέρνησης τα άτομα με αναπηρία οδηγούνται στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Καλούμε όλες και όλους τους πολίτες με αναπηρία να οργανώσουν τον αγώνα τους και να αντισταθούν σθεναρά στην εφαρμογή αυτών των μέτρων. Να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συντονίσουν το βήμα τους με όλες τις συνδικαλιστικές και κοινωνικές ομάδες που αυτό το διάσημα βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Η μόνη μας ελπίδα είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής για μια διαφορετική πορεία της χώρας, προς όφελος όλων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Τμήμα ΑμεΑ ΣΥΡΙΖΑ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή