ΣΥΡΙΖΑ για Μετέωρα: Μια ακόμη χαμένη ευκαιρία Reviewed by Momizat on . Η απόφαση του ΚΑΣ ( Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ) να απορρίψει αίτημα για τη διεξαγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Αναρρίχησης στα Μετέωρα , με το επιχείρημα ότι Η απόφαση του ΚΑΣ ( Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ) να απορρίψει αίτημα για τη διεξαγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Αναρρίχησης στα Μετέωρα , με το επιχείρημα ότι Rating: 0

ΣΥΡΙΖΑ για Μετέωρα: Μια ακόμη χαμένη ευκαιρία

ΣΥΡΙΖΑ για Μετέωρα: Μια ακόμη χαμένη ευκαιρία

Η απόφαση του ΚΑΣ ( Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ) να απορρίψει αίτημα για τη διεξαγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Αναρρίχησης στα Μετέωρα , με το επιχείρημα ότι δεν συνάδει με την ιερότητα του χώρου , αποτελεί ακόμα μια σπαταλημένη ευκαιρία για την περιοχή.

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ με την διεθνή του αίγλη θα μπορούσε να είναι πόλος έλξης για αναρριχητές απ’ όλο τον κόσμο, θα παρέτεινε την τουριστική περίοδο -αφού ο χρόνος διεξαγωγής του είναι στο τέλος του Σεπτεμβρίου -και θα έδινε ανάσα στην οικονομία της Καλαμπάκας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων σε ημερίδα  για τον τουρισμό την οποία διοργάνωσε το περασμένο φθινόπωρο στην Καλαμπάκα είχε τονίσει ότι οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού και η ήπια τουριστική ανάπτυξη που σέβεται τον περιβάλλοντα χώρο μπορούν να γίνουν το εφαλτήριο για το ξαναζωντάνεμα της τοπικής οικονομίας. Ως παράδειγμα αναφέρθηκε η Κάλυμνος και οι επαυξημένες προϋποθέσεις για έναν άλλο τουριστικό ορίζοντα που δημιουργεί στο νησί η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Αναρρίχησης.

Δυστυχώς τα Μετέωρα φαίνεται ότι χάνουν αυτή την ευκαιρία , ενώ τα κόμματα της συγκυβέρνησης δεν κατόρθωσαν να ψελλίσουν την ελάχιστη διαμαρτυρία. Προφανώς είναι απασχολημένα με το θεάρεστο έργο της επιβολής δυσβάσταχτων φόρων στον φτωχό λαό. Αυτό σίγουρα συνάδει με τα ιερά και τα όσια των πολιτικών τους. Την προάσπιση δηλαδή των συμφερόντων του μεγάλου πλούτου. Αυτό διαφυλάττουν ως κόρη οφθαλμού.
Για όλους εμάς τους υπόλοιπους, έχει ο Θεός …

 

                                                                                 ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή