ΣΥΡΙΖΑ: Κάθοδος και στους 4 Δήμους Reviewed by Momizat on . Γοργά κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων για τις δημοτικές εκλογές. Προχθές συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή, για να αποφασίσει πώς θα κινηθεί ειδικότερα στους 4 Δήμους Γοργά κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων για τις δημοτικές εκλογές. Προχθές συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή, για να αποφασίσει πώς θα κινηθεί ειδικότερα στους 4 Δήμους Rating: 0

ΣΥΡΙΖΑ: Κάθοδος και στους 4 Δήμους

ΣΥΡΙΖΑ: Κάθοδος και στους 4 Δήμους

Γοργά κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων για τις δημοτικές εκλογές. Προχθές συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή, για να αποφασίσει πώς θα κινηθεί ειδικότερα στους 4 Δήμους του νομού. Εκτός από το “Φυσάει Κόντρα” στον Δήμο Τρικκαίων, θα συνεχιστεί η στήριξη στην παράταξη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Παρότι δεν είναι σίγουρο ότι θα τεθεί επικεφαλής ο Κ. Πουλάκης (έχει ακουστεί και το όνομα της Ηρώς Διώτη), η παράταξη στην Περιφέρεια θα επιχειρήσει να καταγράψει σοβαρό εκλογικό αποτέλεσμα, αφού θα είναι ο μόνος ισχυρός αντίπαλος του Κ. Αγοραστού.

Οσον αφορά τους άλλους τρεις Δήμους του νομού Τρικάλων, η Νομαρχιακή έμεινε πιστή, τόσο στη γραμμή της Κεντρικής Επιτροπής, όσο και στην προηγούμενη απόφασή της. Δηλαδή, δημιουργία παρατάξεων που θα κινούνται στο πλαίσιο των πολιτικών απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά, αυτό σημαίνει κύκλο επαφών και ενεργοποίηση των οργανώσεων ανά Δήμο. Οι οποίες, όμως, δεν έχουν να επιδείξεουνν προς το παρόν και την καλύτερη δυνατή κινητοποίηση. Είναι, επομένως, καλή ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ, να προχωρήσει και προωθήσει διαδικασίες και δράσεις ενίσχυσης και ενεργοποίησης, τόσο στελεχών και μελών του, όσο και πολιτών που συμφωνούν γενικά με την ανάγκη αλλαγής στην ουσία της λειτουργίας της αυτοδιοίκησης. Ετσι, το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν οι συζητήσεις, επαφές και αναδείξεις θεμάτων ανά Δήμο, προκειμένου να συσπειρωθεί κόσμος πέριξ των υπαρχουσών οργανώσεων και να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα δράσης για τις δημοτικές εκλογές.

Θανάσης Μιχαλάκης

 

Αναλυτικά, η απόφαση της ΝΕ ΤΟυ ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, είναι η ακόλουθη:

“Στο πλαίσιο που όρισε η πρόσφατη απόφαση της Κ.Ε. του κόμματος σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση, η Ν.Ε. Τρικάλων αποφάσισε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει και να ενισχύει πολιτικά και εκλογικά εκείνα τα αυτοδιοικητικά σχήματα που στήριξε και στο προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, δηλαδή το «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ» στο Δήμο Τρικκαίων και τη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Οι αυτοδιοικητικές αυτές παρατάξεις κατάφεραν μέχρι σήμερα να διατρέξουν μία σημαντική διαδρομή για την ανατροπή τής μέχρι σήμερα διαμορφωμένης αυτοδιοικητικής πραγματικότητας, μέσα από τη συμβολή τους στην ανάπτυξη των κινημάτων των πολιτών, συνδυασμένη με την όσο το δυνατόν ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη παρουσία τους στα θεσμικά όργανα και η εκλογική τους στήριξη από το ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί δείγμα αναγνώρισης της συνεισφοράς τους αυτής στην ανάπτυξη ενός αυτόνομου, ριζοσπαστικού, αντιμνημονιακού, αντιφασιστικού, οικολογικού, δημοκρατικού, αυτοδιοικητικού κινήματος.

Για την ενδυνάμωση και τον εμπλουτισμό αυτών των αυτοδιοικητικών παρατάξεων απαιτείται η παροχή κάθε οργανωτικής δυνατότητας του κόμματος, αλλά κυρίως η εμπλοκή όσο το δυνατόν περισσότερων συντρόφων και φίλων τους, στις δράσεις και στον αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Παράλληλα η Ν.Ε. αποφάσισε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, να ξεκινήσουν στους δήμους στους οποίους δεν έχουν συγκροτηθεί αυτοδιοικητικές παρατάξεις που να εκφράζουν τις θέσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, να αναληφθούν πρωτοβουλίες μέσα από ανοικτό και δημόσιο κάλεσμα προς τις τοπικές κοινωνίες, για δημόσια συγκρότηση δημοτικών παρατάξεων και να τεθούν οι στόχοι τους, πάντα με την πολιτική στήριξη των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συγκρότηση και η προεκλογική λειτουργία των παρατάξεων αυτών θα πρέπει να συνδεθούν στη συνέχεια με τη συγκρότηση του εκλογικού σχήματος, καθώς σε αυτούς τους δήμους επιβάλλεται να ξεκινήσουμε διεργασίες και διαβουλεύσεις, ώστε να εξασφαλίσουμε και να ενισχύσουμε τον αυτοδιοικητικό μας λόγο και να μεγενθύνουμε στο έπακρο την αναγνωρισιμότητα των νέων αυτών παρατάξεων με δράσεις και πρωτοβουλίες στην τοπική κοινωνία, αλλά και τη διαμόρφωση προγράμματος που θα αποτελέσει τον άξονα για τα εκλογικά σχήματα που θα υποστηρίξουμε”.

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή