ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας: Δεν θα επιτρέψουμε την κατοχή της λίμνης Πλαστήρα από ιδιώτες Reviewed by Momizat on . Με το νόμο που ψηφίστηκε στη βουλή και που προωθεί την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και την εκχώρηση ποσοστού 66% στους ιδιώτες, το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας π Με το νόμο που ψηφίστηκε στη βουλή και που προωθεί την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και την εκχώρηση ποσοστού 66% στους ιδιώτες, το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας π Rating: 0

ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας: Δεν θα επιτρέψουμε την κατοχή της λίμνης Πλαστήρα από ιδιώτες

ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας: Δεν θα επιτρέψουμε την κατοχή της λίμνης Πλαστήρα από ιδιώτες

Με το νόμο που ψηφίστηκε στη βουλή και που προωθεί την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και την εκχώρηση ποσοστού 66% στους ιδιώτες, το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας παύει να είναι δημόσιο, ενώ ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση και του 30% της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Ταυτόχρονα, δρομολογείται η πώληση 2 θερμοηλεκτρικών και 4 υδροηλεκτρικών εργοστασίων, ένα από τα οποία είναι το εργοστάσιο της λίμνης Πλαστήρα που καλύπτει σε ενέργεια και νερό τις ανάγκες τεσσάρων δήμων του νομού μας και ποτίζει τα χωράφια μας.

Είναι βέβαιο ότι όποιος ιδιώτης το πάρει στα χέρια του θα μπορεί να εκμεταλλεύεται και να ελέγχει το ρεύμα, την ύδρευση και την άρδευση της περιοχής μας. Δρώντας μονοπωλιακά θα επιβάλλει πρόσθετες οικονομικές επιβαρύνσεις σε οικιακούς και αγροτικούς καταναλωτές εκτινάσσοντας στα ύψη το κόστος τους (το ΤΟΕΒ θα αγοράζει το νερό από τον ιδιώτη, ενώ μέχρι τώρα το έπαιρνε δωρεάν και θα το χρεώνει στα οικιακά και αγροτικά τιμολόγια).

Με μια τέτοια εξέλιξη υποθηκεύει το μέλλον της περιοχής μας, μιας από τις σημαντικότερες παραγωγικές περιοχές της χώρας αφού θα οδηγήσει σε σοβαρότατες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις για όλους μας. Με ακριβή ηλεκτρική ενέργεια και νερό δεν μπορεί να υπάρξει αγροτική παραγωγή, δεν μπορεί να υπάρξει βιοτεχνία, δεν μπορεί να υπάρξει εμπορική δραστηριότητα, δεν μπορεί να υπάρξει ζωή στο τόπο μας.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. του νομού μας είναι καιρός να σταματήσουν να υποτιμούν τη νοημοσύνη των Καρδιτσιώτων. Να καμώνονται πως δεν ξέρουν τις καταστροφικές επιπτώσεις που προκύπτουν από το ξεπούλημα του μεγαλύτερου ποσοστού του ΑΔΜΗΕ και τη μεταφορά του υπολοίπου στο ΤΑΙΠΕΔ. Γεγονός που αποτελεί την αρχή του ξεπουλήματος της Λίμνης Πλαστήρα. Η αρνητική ψήφος τους θα μπορούσε να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη. Όμως είναι οι ίδιοι που ψήφισαν τις μνημονιακές δεσμεύσεις που περιλάμβαναν αυτά τα σχέδια να σκορπίσουν στους αγοραίους ανέμους τα βασικά μέσα για την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας αλλά και τα θεμέλια για την εθνική άμυνα και την ασφάλεια της χώρας. Η υποκρισία τους, λοιπόν, περισσεύει!

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ στο νομό είχαμε προειδοποιήσει για αυτές τις εξελίξεις τουλάχιστον δύο χρόνια πριν και είχαμε αναδείξει το θέμα και πριν τις εκλογές του 2012. Και το επαναλαμβάνουμε και τώρα. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους, αγρότες, μικρομεσαίους Καρδιτσιώτες ενωμένοι δεν θα επιτρέψουμε την κατοχή της λίμνης μας από ιδιώτες Έλληνες και ξένους «επενδυτές». Καλούμε τον καρδιτσιώτικο λαό σε εγρήγορση και επαγρύπνηση για την υπεράσπιση της Λίμνης. Με την κυβέρνηση της Αριστεράς το ρεύμα και το νερό θα παραμείνουν δημόσια αγαθά και θα αναδειχθεί ενισχυμένος ο αναπτυξιακός και κοινωνικός ρόλος της ΔΕΗ που μόνο υπό δημόσιο έλεγχο μπορεί και πρέπει να παραμείνει.

Γραφείο Τύπου ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

29-01-2014

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή