ΣΥΡΙΖΑ: Κι άλλες αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα; Reviewed by Momizat on . Από τον ΣΥΡΙΖΑ εστάλη το παρακάτω δελτίο Τύπου. Αν η απάντηση δεν είναι ξεκάθαρη, τότε οι αγρότες θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν νέες αυξήσεις στο ρεύμα. «Η α Από τον ΣΥΡΙΖΑ εστάλη το παρακάτω δελτίο Τύπου. Αν η απάντηση δεν είναι ξεκάθαρη, τότε οι αγρότες θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν νέες αυξήσεις στο ρεύμα. «Η α Rating: 0

ΣΥΡΙΖΑ: Κι άλλες αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα;

ΣΥΡΙΖΑ: Κι άλλες αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα;

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εστάλη το παρακάτω δελτίο Τύπου. Αν η απάντηση δεν είναι ξεκάθαρη, τότε οι αγρότες θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν νέες αυξήσεις στο ρεύμα.

«Η απάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ ΑΕ, στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (1117/30-8-2013), για τις σχεδιαζόμενες αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα και στα οικιακά τιμολόγια, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων.

Συγκεκριμένα, στην απάντησή του στις 13-9-2013, αναφέρει ότι «Σύμφωνα με το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο, η τιμολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος ανά κατηγορία πελατών (δηλαδή του ανταγωνιστικού σκέλους των τιμολογίων) πρέπει να είναι ανάλογη με το κόστος, που η καταναλωτική της συμπεριφορά επιφέρει. Κατά συνέπεια η ΔΕΗ/Προμήθεια δεν δύναται να τιμολογεί σε τιμές κάτω από το κόστος της (…) Όσον αφορά τα αγροτικά τιμολόγια, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι αυτά παραμένουν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τα άλλα τιμολόγια της ΔΕΗ ΑΕ…».

Επειδή η απάντηση αυτή δεν ξεκαθαρίζει το ζήτημα της αύξησης του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος καλείται ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να μην κρύβεται πίσω από τα στελέχη των εταιρειών και να απαντήσει ξεκάθαρα και άμεσα, ανταποκρινόμενος στην πολιτική ευθύνη του ως Υπουργός, για το αν η ΔΕΗ σχεδιάζει μεγαλύτερες αυξήσεις στα αγροτικά τιμολόγια».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή