ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικά ζητήματα για “τρομοκράτηση μαθητών” Reviewed by Momizat on . Πολιτικά ζητήματα για τα όσα συνέβησαν με τους μαθητές σε τρία σχολεία των Τρικάλων, θέτει η ανακοίνωση του τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση δίνει το Πολιτικά ζητήματα για τα όσα συνέβησαν με τους μαθητές σε τρία σχολεία των Τρικάλων, θέτει η ανακοίνωση του τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση δίνει το Rating: 0

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικά ζητήματα για “τρομοκράτηση μαθητών”

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικά ζητήματα για “τρομοκράτηση μαθητών”

Πολιτικά ζητήματα για τα όσα συνέβησαν με τους μαθητές σε τρία σχολεία των Τρικάλων, θέτει η ανακοίνωση του τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση δίνει το στίγμα του κόμματος, μετά την καταγγελία της ΚΝΕ για τη προσαγωγή 4 μαθητών του 3ου Λυκείου και φέρνει στο φως νέα στοιχεία. Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τη Δ/νση Δευεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αν είχε κάποια σχέση με αυτά. Καλεί, δε, την ΕΛΜΕΤ, να πάρει συγκεκριμένη θέση. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Ένα όργιο τρομοκρατίας έχει εξαπολυθεί τις τελευταίες μέρες (και νύχτες..) σε βάρος μαθητών για να αποτρέψει ή να σταματήσει την έναρξη του κύματος καταλήψεων στα Λύκεια του Νομού.

Συγκεκριμένα:

Προχθές τη νύχτα αστυνομικοί προσήγαγαν από την περιοχή του 3ου Λυκείου τέσσερις μαθητές, τους οποίους απείλησαν με συνέπειες για αυτούς και τους γονείς τους αν προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου.

Χθες το πρωί αστυνομικοί επικοινώνησαν με τους διευθυντές 1ου και 8ου λυκείου που βρίσκονται υπό κατάληψη και τους ζήτησαν τα ονόματα των μαθητών που συμμετέχουν στις καταλήψεις.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί “ενημέρωσαν” με απειλητικό τρόπο τους μαθητές των καταλήψεων κραδαίνοντας τους σχετικούς νόμους, τους οποίους, όταν οι μαθητές ζήτησαν για να τους διαβάσουν, τους κάλεσαν να απευθυνθούν στον τρίτο όροφο του Α.Τ. Τρικάλων.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την απόπειρα τρομοκρατίας των μαθητών, βασικών θυμάτων της βάναυσης αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Ρωτάμε την Διεύθυνση Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης αν έχει υπόψιν της τα γεγονότα αυτά, αν έδωσε την άδεια-ή χειρότερα-αν ζήτησε εκείνη την επέμβαση της αστυνομίας.

Καλούμε την ΕΛΜΕΤ να συμπαρασταθεί στον αγώνα των μαθητών και  να υπερασπιστεί το δικαίωμά τους  για την διεκδίκηση δημόσιας δωρεάν ποιοτικής παιδείας για όλους.

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους αγωνιζόμενους μαθητές.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή