"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Τρικάλων : Παλεύουμε για ευρωπαϊκές συμπεριληπτικές εκπαιδευτικές πολιτικές.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής Παναγιώτα Δριτσέλη με αντιπροσωπεία της Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αποτελούμενη από την αν. Γραμματέα Ελένη Πουρνάρα, τα μέλη Άννα – Μαρία Μουζακιάρη και Κωνσταντίνα Μυλωνά και τον συντονιστή της Ο.Μ. Εκπαιδευτικών Κώστα Παπανώτα, επισκέφτηκαν τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων. Στην συνάντηση με τον Διευθυντή Χρήστο Τρικάλη και στελέχη της Διεύθυνσης η συζήτηση επικεντρώθηκε στην προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς, αλλά και στην αντιμετώπιση του πολύ σοβαρού ζητήματος της ενδοσχολικής βίας.

Το κλιμάκιο συναντήθηκε επίσης, με τον προϊστάμενο του ΚΕΔΑΣΥ Απόστολο Σπαθή, με τον οποία αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα της ειδικής εκπαίδευσης του Νομού. Υπογραμμίστηκε ιδιαίτερα το πρόβλημα των κενών στη στελέχωση των ειδικοτήτων για την διαφοροδιάγνωση των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι οικογένειες να προστρέχουν για τις αντίστοιχες υπηρεσίες στη Λάρισα.

Όπως τονίστηκε, η στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά και των εκπαιδευτικών δράσεων που άπτονται των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και χρηματοδοτήσεων θα συνεχίσουν να απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και να αποτελούν διακύβευμα της ατζέντας των ευρωπαϊκών εκλογών. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις ευρωπαϊκές πολιτικές για την εκπαίδευση, αυτές θα πρέπει να κινούνται στην κατεύθυνση της άρσης κάθε εκπαιδευτικού αποκλεισμού και της δημιουργίας προϋποθέσεων συμπερίληψης όλων των παιδιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης