"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Όχι στο νομοσχέδιο της πλήρους εργασιακής απορρύθμισης. Όλες και όλοι στην απεργία και τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου όλες και όλοι συμμετέχουμε στην απεργία και τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων  απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Ενώνουμε τη φωνή μας για να μην περάσει το νομοσχέδιο Γεωργιάδη – Μητσοτάκη, που διαλύει βασικά εργασιακά δικαιώματα,  επιδεινώνει όρους  και συνθήκες εργασίας  και υποβαθμίζει  τη  ζωή  χιλιάδων εργαζομένων.

Για να μην περάσουν:

 • Οι συμβάσεις «κατά παραγγελία» και όλες οι παρόμοιες συμβάσεις ακραίας εργασιακής επισφάλειας στις οποίες οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να είναι στη διάθεση της επιχείρησης όποτε και όσο  τους χρειαστεί, χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.
 • Η ουσιαστική κατάργηση του πενθήμερουσε χιλιάδες επιχειρήσεις και η δυνατότητα υποχρεωτικής απασχόλησης 6η μέρα.
 • Η  νομιμοποίηση των απλήρωτων υπερωριώνμε την  “ευέλικτη”  διευθέτηση του χρόνου εργασίας στη βάση  ατομικής  συμφωνίας εργοδότη εργαζόμενου.
 • Η παράλληλη απασχόληση μέχρι 13 ώρες την ημέρα, και η  πλήρης εξουθένωση των εργαζομένων με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και ασφάλειά τους – αλλά και την ασφάλεια όσων σχετίζονται με τις υπηρεσίες τους.
 • Η κατάργηση της υποχρεωτικής προαναγγελίας υπερωριώνσε επιχειρήσεις που εφαρμόζουν σύστημα ηλεκτρονικής κάρτας και η επιδείνωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
 • Η εξάμηνη δοκιμαστική περίοδο εργασίαςμε “αυτοδίκαια λύση της σχέσης εργασίας αν δεν είναι επιτυχή.

Για να μην περάσει

 • Η ποινικοποίηση της απεργιακής περιφρούρησης και ο  περιορισμός   του συνταγματικού δικαιώματος  της απεργίας.

Η κυβέρνηση προσπαθεί -ως συνήθως- να κρύψει τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου πίσω  από ψέματα και επικοινωνιακά παιχνίδια, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα ή ρίχνοντας την ευθύνη σε μια ευρωπαϊκή οδηγία που είναι σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση.

¨Όμως η πραγματικότητα είναι ότι,  την ώρα που στην Ευρώπη έχει ανοίξει ο διάλογος για μείωση  του εργάσιμου χρόνου, στην Ελλάδα η κυβέρνηση της ΝΔ προκειμένου να εξυπηρετήσει μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, νομοθετεί  δωρεάν υπερωρίες, κατάργηση του 8ωρου και του 5νθήμερου. Την ώρα που στην Ευρώπη, ακόμα και χώρες που είχαν υιοθετήσει τις ακραία ευέλικτες μορφές εργασίας σήμερα τις καταργούν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Γεωργιάδη τις νομοθετεί.

 • Αγωνιζόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, μέσα και έξω από τη βουλή για να μην περάσει το νομοσχέδιο της πλήρους εργασιακής απορρύθμισης.
 • Αγωνιζόμαστε για αξιοπρεπείς μισθούς,  για μείωση ωρών εργασίας, για ανθρώπινους όρους και συνθήκες στους χώρους δουλειάς.
 • Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα των  εργαζόμενων στην  προσωπική και οικογενειακή ζωή. Για να μην αναγκάζονται να φύγουν από τη χώρα για να εργαστούν και να ζήσουν με αξιοπρέπεια.
 • Αγωνιζόμαστε για εργασία και ζωή με δικαιώματα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης