ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: Για τη διάλυση του ΕΟΠΥΥ Reviewed by Momizat on . Η συγκυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης με διαδικασίες εξπρές έβαλαν "λουκέτο" στις δομές πρωτοβάθμιας υγείας και οδηγούν στον εφιάλτη της διαθεσιμότ Η συγκυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης με διαδικασίες εξπρές έβαλαν "λουκέτο" στις δομές πρωτοβάθμιας υγείας και οδηγούν στον εφιάλτη της διαθεσιμότ Rating: 0

ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: Για τη διάλυση του ΕΟΠΥΥ

ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: Για τη διάλυση του ΕΟΠΥΥ

Η συγκυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης με διαδικασίες εξπρές έβαλαν “λουκέτο” στις δομές πρωτοβάθμιας υγείας και οδηγούν στον εφιάλτη της διαθεσιμότητας-απόλυσης 8.500 εργαζόμενους (ιατρικό, υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό). Την ίδια ώρα, οι χιλιάδες ασφαλισμένοι βρίσκονται στον αέρα, καθώς δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός για την ολοκλήρωση των εξετάσεων που ακυρώθηκαν.

Παρά τα όσα καθησυχαστικά διαδίδει η κυβέρνηση, η διάλυση του ΕΟΠΥΥ και η συστηματική υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας θα οδηγήσουν τον ευαίσθητο τομέα της υγείας με ταχείς ρυθμούς σε ιδιωτικά χέρια και θα σημάνουν νέες επιβαρύνσεις στις άδειες τσέπες των πολιτών και ολέθριες συνέπειες για τη υγεία του λαού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται πως από τις πρώτες πράξεις της κυβέρνησης της Αριστεράς θα είναι, η επαναλειτουργία όλων των πολυιατρείων με όλους τους γιατρούς και τους εργαζόμενους σε αυτά ,για να αντιμετωπιστεί άμεσα η ανθρωπιστική κρίση και η δυνατότητα πρόσβασης όλων, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων, στις δημόσιες δομές υγείας.

Με βάση τις υπάρχουσες δομές, με τη στήριξη των υγειονομικών και όλου του λαού, θα προχωρήσουμε με σταθερά βήματα στην αναβάθμιση του υπάρχοντος συστήματος για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δημόσιου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σύμφωνα με τις προγραμματικές επεξεργασίες μας. Στη θέση των μνημονιακών πολιτικών υποβάθμισης των δημόσιων δομών, συνεχούς επιβάρυνσης των πολιτών για τα φάρμακα και τις υπηρεσίες υγείας και υπηρέτησης των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων ο λαός με τη στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ θα προωθήσει την ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση όλων σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες πρόληψης, αποκατάστασης και εξωνοσοκομειακής φροντίδας. Στη θέση των διαθεσιμοτήτων και απολύσεων ο ΣΥΡΙΖΑ θα προωθήσει το σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων και τις σταθερές εργασιακές σχέσεις.

 

Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή