ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: Δικαίωση για Αχελώο, σαφείς οι λύσεις για την άρδευση Reviewed by Momizat on . Η απόφαση (26/2014) της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας έρχεται να δικαιώσει την από χρόνια θέση του κόμματός μας ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου. Έρ Η απόφαση (26/2014) της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας έρχεται να δικαιώσει την από χρόνια θέση του κόμματός μας ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου. Έρ Rating: 0

ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: Δικαίωση για Αχελώο, σαφείς οι λύσεις για την άρδευση

ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: Δικαίωση για Αχελώο, σαφείς οι λύσεις για την άρδευση

Η απόφαση (26/2014) της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας έρχεται να δικαιώσει την από χρόνια θέση του κόμματός μας ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου. Έρχεται ακόμη να δικαιώσει τους πολύχρονους αγώνες των τοπικών κοινωνιών και περιβαλλοντικών οργανώσεων ενάντια σε λογικές που θέτουν σε κίνδυνο την περιβαλλοντική ισορροπία και δεν αποτελούν λύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη.
Αγνοώντας το όποιο πολιτικό κόστος, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο μόνος πολιτικός φορέας εντός κοινοβουλίου, ο οποίος απαρέγκλιτα, χωρίς ταλαντεύσεις, δήλωσε από την πρώτη στιγμή την αντίθεσή του στο έργο, καταγγέλλοντας επανειλημμένα με παρεμβάσεις του στη βουλή την περιφρόνηση της κυβέρνησης στις προηγούμενες ακυρωτικές αποφάσεις του ΣτΕ και στην τελευταία απόφαση του ευρωκοινοβουλίου.
Το κόμμα μας σταθερά προσανατολισμένο σε λύσεις που δεν βλάπτουν το περιβάλλον υποστηρίζει τη δημιουργία μικρών φραγμάτων και ταμιευτήρων ώστε να εξασφαλιστούν οι υδάτινοι πόροι τους οποίους χρειάζεται ο θεσσαλικός κάμπος αλλά ταυτόχρονα επισημαίνει την ανάγκη μιας ορθολογικής διαχείρισης των αποθεμάτων, προσαρμοσμένης στις φυσικές δυνατότητες της περιοχής ώστε να αποκατασταθεί η αρμονική σχέση ανθρώπου και περιβάλλοντος χώρου.

Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ
ΣΗΜ: Οι εκλεγμένοι του Ν. Τρικάλων και της Θεσσαλίας, πότε θα εκφράσουν τις απόψεις τους; Ρωτάμε για πολλοστή φορά

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή