ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: Κλίμα έντασης που δεν συνάδει με την Αριστερά Reviewed by Momizat on . Πολλή ένταση. Πάρα πολλή ένταση σήμερα το πρωί στη συνέλευση της Ομάδας Μελών Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή, ένα οργανωτικό ζήτημα, που, ως γνωστόν, δεν είναι ποτ Πολλή ένταση. Πάρα πολλή ένταση σήμερα το πρωί στη συνέλευση της Ομάδας Μελών Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή, ένα οργανωτικό ζήτημα, που, ως γνωστόν, δεν είναι ποτ Rating: 0

ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: Κλίμα έντασης που δεν συνάδει με την Αριστερά

ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: Κλίμα έντασης που δεν συνάδει με την Αριστερά

Πολλή ένταση. Πάρα πολλή ένταση σήμερα το πρωί στη συνέλευση της Ομάδας Μελών Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή, ένα οργανωτικό ζήτημα, που, ως γνωστόν, δεν είναι ποτέ μόνο οργανωτικό, αλλά υποκρύπτει κάτι πολιτικό. Παρότι δεν είναι σίγουρο ότι πρόκειται για απλή διαφωνία ως προς τα πολιτικά, έγινε εμφανές το πρωί, ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές «γραμμές» και τάσεις στο κόμμα. Οι «γραμμές» δεν έχουν τόσο έντονη πολιτική διαφοροποίηση, τουλάχιστον στον βαθμό που να οδηγούν σε φωνές, σε μη πολιτικούς χαρακτηρισμούς, σε εγέρσεις για επίδειξη τσαμπουκά. Δυστυχώς φάνηκε ξεκάθαρα η υποβόσκουσα διαπάλη, που πολλοί υποστηρίζουν ότι γίνεται για την προώθηση απόψεων σε προσωπικό επίπεδο.

Εξάλλου, είχε εκφραστεί και αντιπαράθεση ως προς τον χαρακτήρα του «Φυσάει Κόντρα», αλλά το μεσημέρι τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο. Για αρκετή ώρα, ο Σ. Παπαδόπουλος και ο Γ. Χριστόπουλος μιλούσαν για το ήθος της Αριστεράς. Ευτυχώς, βεβαίως, επενέβησαν οι ψύχραιμοι και δεν έπεσε ξύλο. Υπήρχε, όμως, ένταση, που φαινόταν ακόμη και από την ώρα των ομιλιών. Οι εισηγήσεις των Κ Πουλάκη και Σ. Παπαδόπουλου (για το γενικό πολιτικό ζήτημα και τον απολογισμό της απερχόμενης νομαρχιακής επιτροπής αντιστοίχως) ακούστηκαν με προσοχή μεν, αλλά σχεδόν στα γρήγορα ξεπεράστηκαν.

Διότι ο Χρ. Σιμορέλης έθεσε το ζήτημα της εκλογής εφορευτικής, που θα ανακοίνωνε την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για αντιπροσώπους για τη νομαρχιακή συνδιάσκεψη, η οποία θα εκλέγει τη νέα νομαρχιακή επιτροπή. Διαμαρτυρήθηκαν άλλοι, ότι αυτό που γινόταν στον παλιό Συνασπισμό, δεν ισχύει πια, αντιπαρέβαλλε επιχειρήματα ο Δημ. Σαριγγαλάς, μίλησε και ο Β Νταούλας, πετάχτηκε ένα μέλος και έβαλε την πρώτη φωτιά, ακολούθησε ένας δεύτερος (και οι δύο συντάσσονταν με την άποψη Σιμορέλη), σηκώθηκε κι ένας τρίτος, από την «αντίπαλη» πλευρά… ε, κουβέντα στην κουβέντα πλησίασαν πολύ κοντά με μάλλον μη ήπιες διαθέσεις. Οι ψύχραιμοι τους απομάκρυναν, αλλά το κλίμα ήταν ήδη βαρύ. Και συνείχστηκε, όταν ζητήθηκε η ψηφοφορία δι’ ανατάσεως χειρός. Εκεί, φάνηκε ότι η άποψη για εκλογή εφορευτικής σήμερα, και όχι για εκλογή αντιπροσώπων, υπερίσχυε. Ζητήθηκε να διευκρινιστεί, αν ψήφιζαν μέλη και από άλλες οργανώσεις, έθεσε ζήτημα ένστασης ο Γ. Χονδρός, οι φωνές συνεχίζονταν. Μετά τη δεύτερη ψηφοφορία, χωρίς, δηλαδή, τα μέλη άλλων οργανώσεων, αρκετοί αποχώρησαν. Και έμειναν τα 3/5 των αρχικών παρευρισκομένων να συζητούν. Αλλά το πρόβλημα είχε ήδη φανεί. Και είναι προφανώς αυστηρό καθήκον των ίδιων των μελών, να το ξεπεράσουν. Ειδάλλως, είναι πιθανό, αυτή η κατάσταση να αντανακλαστεί καις την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Ειδικά τώρα, που, όπως ανέφερε ο Κ. Πουλάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 35% στις δημοσκοπήσεις 9τις κρυφές, εννοείται).
Θανάσης Μιχαλάκης
(οι φωτοί ανοίγουν σε νέα καρτέλα με δεξί κλικ)

Σχόλια (2)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή