"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.3 C
Trikala

ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: Μέσω διαδικασιών οι υποψήφιοι (βουλευτές…)

lafarm

Σχετικά άρθρα

Προσπάθεια να σταματήσει η παραφιλολογία για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι βουλευτές με το κόμμα στον νομό, εν όψει εκλογών (που δεν γαίνονται, πλέον, μακριά), καταβάλλει η Νομαρχιακή Επιτροπή.
Μετά την πολιτική αναφορά, όπου γίνεται όγος για άνοιγμα στην τοπική μας κοινωνία, θίγει το θέμα των υποψηφιοτήτων, που είδαν το φως της δημοσιότητας ως ευχή ή ως… παγίδα και παίρνει σαφή θέση.
Η ανακοίνωση αναφέρει:

 

Η κυβέρνηση και η τρόικα συνεχίζουν να σχεδιάζουν ενάντια στο λαό και τη χώρα και υπέρ των λίγων και των μεγάλων συμφερόντων πουλώντας το δημόσιο πλούτο, τις κερδοφόρες επιχειρήσεις, τις δημόσιες εκτάσεις, τις παραλίες, συνεχίζοντας την παράλογη φοροεπιδρομή και απειλώντας τα σπίτια μας με κατασχέσεις.

Την ίδια στιγμή ξεριζώνει με κάθε τρόπο την αγροτική παραγωγή ενώ ο πολυδιαφημισμένος τουρισμός αποδεικνύεται ότι γεμίζει τις τσέπες των λίγων κερδοσκόπων αφού ελάχιστα κερδίζουν οι τοπικές κοινωνίες και οι εργαζόμενοι.

Η παιδεία και η υγεία συστηματικά κατεδαφίζονται ενώ το ασφαλιστικό σύστημα οδηγείται στην οριστική του διάλυση.

Όσο αυτή η κυβέρνηση μένει στη διακυβέρνηση της χώρας και συνεχίζει να υλοποιεί το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα βίαιης προσαρμογής που καταστρέφει την οικονομία και διαλύει την κοινωνία, τόσο μεγαλώνει η πεποίθηση στα πληττόμενα κοινωνικά στρώματα ότι η διέξοδος βρίσκεται στο πρόγραμμα της Αριστερής Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του ετοιμάζεται να αναλάβει αυτή την ευθύνη μαζί με τις πολιτικές και κοινωνικές του συμμαχίες, επεξεργαζόμενος το πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση που περιλαμβάνει τα μέτρα διάσωσης της κοινωνίας και ανάκαμψης της οικονομίας καθώς και την στρατηγική επιλογή της παραγωγικής, οικολογικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης.

Αιχμές αυτού του προγράμματος θα ανακοινωθούν από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην έκθεση της Θεσσαλονίκης και η τελική του παρουσίαση θα γίνει αφού κλείσει και η διαβούλευση με την κοινωνία, τα κινήματα και τους παραγωγικούς φορείς στο πλαίσιο των θεματικών και περιφερειακών συνεδρίων που ετοιμάζουμε.

Το τελικό κυβερνητικό μας πρόγραμμα που θα καταθέσουμε έγκαιρα στην κοινωνία, είναι το βασικό και μοναδικό πλαίσιο αναφοράς και συζήτησης για την συγκρότηση του πλειοψηφικού μετώπου ανατροπής το οποίο θα στηρίξει την Κυβέρνηση της Αριστεράς. Το συνέδριο μας αλλά και οι αποφάσεις της Κ.Ε έχουν περιγράψει με σαφήνεια τόσο το εύρος όσο και τα χαρακτηριστικά αυτού του μετώπου.

Οι κινηματικές διαδικασίες για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου και των κοινών δημόσιων αγαθών -ΔΕΗ, Σκουριές, παραλίες, δάση, νερό- δείχνουν τον δρόμο συγκρότησης του μετώπου της κοινωνικής, κινηματικής και κυβερνητικής πλειοψηφίας. Με αυτούς τους όρους πορευτήκαμε μέχρι σήμερα και έτσι θα συνεχίσουμε στη βάση των συλλογικών αποφάσεων και των αρχών μας. Αυτός είναι ο δρόμος που ιστορικά εξασφαλίζει στην ριζοσπαστική Αριστερά στέρεες σχέσεις με την κοινωνία, στοιχείο απαραίτητο για τις ανατροπές που σχεδιάζουμε και είναι αναγκαίες.

Άμεσα, με πρωτοβουλίες της Ν.Ε, θα ανοίξουμε τον διάλογο και στα Τρίκαλα με ολόκληρη την κοινωνία για το κυβερνητικό μας πρόγραμμα εθνικά και τοπικά. Θα ζητήσουμε την στήριξη στην κυβερνητική αλλά και ανατρεπτική μας πρόταση στα πλαίσια των κοινωνικών αναγκών και όχι εξυπηρέτησης ποικίλων προσωπικών ή συλλογικών συμφερόντων. Απαραίτητα στοιχεία αυτής της διαδικασίας η ανιδιοτέλεια, η διαφάνεια και η ενεργή συμμετοχή.

Όσα διαβάζουμε στον τοπικό Τύπο το τελευταίο διάστημα για πρόσωπα και υποψηφιότητες είναι ξένα με τις διαδικασίες, τις αξίες τις και τους στόχους μας. Η Ν.Ε συγκροτημένα θα συζητήσει και θα αποφασίσει με δημοκρατία και διαφάνεια για το τοπικό μέτωπο ανατροπής. Για να αλλάξει τα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει ο ίδιος να παραμείνει διαφορετικός.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης