ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα λογοδοτήσουν για το εγκληματικό ξεπούλημα ΑΔΜΗΕ Reviewed by Momizat on . Η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή και συζητείται αυτή τη βδομάδα το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Στόχος τους είναι μέσα από διαδικασίες εξπρές που Η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή και συζητείται αυτή τη βδομάδα το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Στόχος τους είναι μέσα από διαδικασίες εξπρές που Rating: 0

ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα λογοδοτήσουν για το εγκληματικό ξεπούλημα ΑΔΜΗΕ

ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα λογοδοτήσουν για το εγκληματικό ξεπούλημα ΑΔΜΗΕ

Η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή και συζητείται αυτή τη βδομάδα το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Στόχος τους είναι μέσα από διαδικασίες εξπρές που ακυρώνουν κάθε έννοια κοινοβουλευτικού και κοινωνικού ελέγχου να ξεπουλήσουν μέσα σε λίγες μέρες μια από τις βασικότερες δημόσιες υποδομές που στήθηκε μετά από θυσίες δεκαετιών του ελληνικού λαού!

Το δίκτυο μεταφοράς εκπροσωπεί ένα ανυπολόγιστο κεφάλαιο.

Ο ΑΔΜΗΕ είναι η ραχοκοκαλιά της ΔΕΗ και του ηλεκτρικού συστήματος της Ελλάδας, μια τεράστια Δημόσια Περιουσία, με τρέχουσα εμπορική αξία 8 δις €, που μεταφράζεται σε:

  • · 11 χιλιάδες χιλιόμετρα εναέριων γραμμών που διασυνδέουν την ηπειρωτική Ελλάδα από την Θράκη έως την Πελοπόννησο, καθώς και με τις γειτονικές χώρες.
  • · 221 Υποσταθμούς και Κέντρα Υψηλής Τάσης και τρία Εθνικά Κέντρα Ελέγχου διασφαλίζουν την αξιόπιστη και ασφαλή μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας
  • Ο ΑΔΜΗΕ, είναι Στρατηγική Εθνική Υποδομή γι’ αυτό και αποτελεί θεμέλιο για την οικονομική και παραγωγική ανάπτυξη της χώρας.
  • · Η κυβέρνηση έχει διαφημίσει πολλές φορές τη διαδικασία εκποίησης του ΑΔΜΗΕ, σαν «πιλότο» για το ξεπούλημα της υπόλοιπης ΔΕΗ (Ορυχεία, Εργοστάσια, Δίκτυα Διανομής). Είναι γνωστό ότι ακολουθεί κατά πόδας η απόσχιση και πώληση της «μικρής ΔΕΗ», δηλαδή του 30% της ηλεκτροπαραγωγής και των καταναλωτών της χώρας.
  • · Η Goldman Sachs καθόρισε ήδη από 16/10 το μάξιμουμ της αγοραίας τιμής για τον ΑΔΜΗΕ: Από 1,5 δις € επίσημη αξία παγίων, υποτιμάται χρηματιστηριακά στα 700 εκ. €, για να ξεπουληθεί το πολύ 300-320 εκ. €!!

 

Οι εργαζόμενοι στον ΑΔΜΗΕ και ο ελληνικός λαός δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από αυτό το πλιάτσικο . Αντιθέτως, θα χάσουν τα πάντα!

Άλλωστε, η σχετική διεθνής εμπειρία είναι αποκαλυπτική: μετά την περσινή απόπειρα απόκτησης του ΑΔΜΗΕ, η κινεζική κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού απέκτησε τον πορτογαλικό ΑΔΜΗΕ (2012). Από τότε ούτε ένα ευρώ δεν έχει επενδυθεί στο δίκτυο μεταφοράς της Πορτογαλίας!

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, το ζήτημα της προστασίας της δημόσιας περιουσίας και της αξιοποίησής της προς όφελος του ελληνικού λαού για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας είναι κομβικό. Το έχει αναδείξει με πλήθος κοινοβουλευτικών και κομματικών παρεμβάσεων, αλλά και με την έμπρακτη στήριξη που παρείχε στους εργαζόμενους στον ΑΔΜΗΕ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην επιχείρηση πριν από δύο μήνες.

Σ΄ αυτήν την κατεύθυνση τη  Δευτέρα 20/1,  κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί τη ΔΕΗ Τρικάλων με πρώτο μέλημα να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τη συγκρότηση, με πυρήνα τους εργαζόμενους του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ, ενός ευρύτατου μετώπου που θα περιλαμβάνει όλους όσοι θα πληγούν και τους φορείς τους, όπως συνδικάτα, ΟΤΑ, ενώσεις καταναλωτών, ενώσεις επαγγελματιών και επιχειρηματιών, αγροτικούς συλλόγους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποδεχτεί ένα τέτοιο έγκλημα.

Ο ΑΔΜΗΕ θα παραμείνει περιουσία του ελληνικού λαού!

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή