ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Η στήριξη του αγώνα, είναι υπόθεση όλων μας Reviewed by Momizat on . Δεν έλεγε ψέματα τη φορά ετούτη ο πρωθυπουργός, όταν στο σύντομο πέρασμά του από τη ΔΕΘ δήλωνε πως η δικομματική, μνημονιακή κυβέρνησή του δε θα πάρει νέα μέτρα Δεν έλεγε ψέματα τη φορά ετούτη ο πρωθυπουργός, όταν στο σύντομο πέρασμά του από τη ΔΕΘ δήλωνε πως η δικομματική, μνημονιακή κυβέρνησή του δε θα πάρει νέα μέτρα Rating: 0

ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Η στήριξη του αγώνα, είναι υπόθεση όλων μας

ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Η στήριξη του αγώνα, είναι υπόθεση όλων μας

Δεν έλεγε ψέματα τη φορά ετούτη ο πρωθυπουργός, όταν στο σύντομο πέρασμά του από τη ΔΕΘ δήλωνε πως η δικομματική, μνημονιακή κυβέρνησή του δε θα πάρει νέα μέτρα σε βάρος των πολιτών. Πράγματι, δεν θα τα καταφέρει να πάρει νέα μέτρα, γιατί δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει την ατελείωτη σειρά εξοντωτικών και αντιδημοκρατικών μέτρων που πήρε κατά τους θερινούς μήνες. Δεν θα τα καταφέρει γιατί δεν θα τον αφήσουμε. Γιατί δεν θα τον αφήσει η κοινωνία.

Η τεράστια συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία δείχνει πως τα ψέματα, τελειώνουν για την δικομματική κυβέρνηση την μονόπλευρης και εξοντωτικής μνημονιακής λιτότητας. Δείχνει την αποφασιστικότητα της εκπαιδευτικής κοινότητας να υπερασπιστεί τη δημόσια εκπαίδευση. Κι αυτές τις ώρες του αγώνα, ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό των καθηγητών, των  μαθητών και των γονιών τους και υποστηρίζει τα αιτήματά τους.

Τι έδειξε η πρώτη μέρα της απεργίας των εκπαιδευτικών; Πως, τα σχολεία, δεν τα κλείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πως, τα σχολεία δεν τα κλείνουν οι καθηγητές. Τα κλείνει η κυβέρνηση που αφήνει τα σχολεία ρημαγμένα, χωρίς καθηγητές, φύλακες, υλικοτεχνικές υποδομές. Τα κλείνει η κυβέρνηση που αποφασίζει ότι οι εντολές της τρόικας είναι πιο σημαντικές από τις ανάγκες και το μέλλον των νέων αυτού του τόπου.

 

Η κυβέρνηση της υποτέλειας, των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου, είναι σα μια φωτιά που ζητάει να κατακάψει τα πάντα. Κι όσο βρίσκει να καίει, θα καίει. Όσο περισσότερο αρπάζουν, τόσο περισσότερα απαιτούν.

Οι εκπαιδευτικοί, δεν είναι – και, δεν πρέπει να μείνουν – μόνοι στον αγώνα τους. Κι ο αγώνας τους, δεν είναι “κλαδικός”. Όπως δεν είναι “κλαδικός” ο αγώνας όλων των άλλων που απεργούν και διεκδικούν, δηλαδή:

-των διοικητικών σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

-των πανεπιστημιακών

-των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία (ΟΑΕΔ, ΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ κ.λπ.)

-των δημοσίων υπαλλήλων

-των νοσοκομειακών γιατρών

-των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

-των δικηγόρων

Με τόσους εργαζόμενους στο δρόμο, ο αγώνας τους, δεν είναι – όσο κι αν το προπαγανδίζει αυτό η δικομματική κυβέρνηση των μνημονίων – “κλαδικός”. Είναι αγώνας επιβίωσης της χώρας και του λαού της. Και σ’ ένα τέτοιο αγώνα, κανείς δεν μπορεί να μένει θεατής.

Η στήριξη ετούτου του αγώνα, είναι υπόθεση όλων μας. Όσο υποχωρούμε, όσο υπακούμε, τόσο πιο ισχυροί κι αδίστακτοι γίνονται. Αν όμως σε όλα τα μέτωπα σταθούμε, αν αρνηθούμε την υπακοή, τότε θα καταρρεύσουν.

Ή εμείς, ή αυτοί!

Όλοι μαζί για την ανατροπή!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 10πμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ!

 

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή