ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφιος για την ευρωβουλή ο Γλέζος Reviewed by Momizat on . Την υποψηφιότητα του Μανώλη Γλέζου για τον ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας. «Η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσ Την υποψηφιότητα του Μανώλη Γλέζου για τον ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας. «Η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσ Rating: 0

ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφιος για την ευρωβουλή ο Γλέζος

ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφιος για την ευρωβουλή ο Γλέζος

Την υποψηφιότητα του Μανώλη Γλέζου για τον ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, που ουδέποτε τέθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, θα γίνει από τον Μανώλη Γλέζο, στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση του ευρωκοινοβουλίου», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας από τη μαρτυρική Βιάννο.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή του κ. Γλέζου, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι: «Αναδεικνύει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την ελληνική διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των πολεμικών επανορθώσεων. Είναι ισχυρό το χρέος και πολύ σύντομα η κυβέρνηση της Αριστεράς θα θέσει το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς είναι ένα αίτημα που αφορά όλους τους λαούς της Ευρώπης».

Η συμμετοχή του κ. Γλέζου στο ψηφοδέλτιο σημαίνει την παραίτησή του από την βουλευτική του έδρα. Η κίνηση αυτή επιφέρει νέα αλλαγή, καθώς προκαλεί την παραίτηση της Μάνιας Παπαδημητρίου από το ευρωψηφοδέλτιο, καθώς θα καταλάβει τη θέση του στο εθνικό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, την οποία ενημέρωσε για τις εξελίξεις και υπήρξε συμφωνία για τις αλλαγές.

Έτσι παραμένουν δύο κενές θέσεις στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες πιθανόν να καλυφθούν κατά την αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν έγινε συζήτηση για τις εξελίξεις με επίκεντρο την αντικατάσταση της κ. Σαμπιχά Σουλειμάν, αλλά για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ειδικότερα την επιλογή των αντιπεριφερειαρχών.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή