ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στο «λουκέτο» των πολυιατρείων στον ΕΟΠΥΥ Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Συνάντηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ Τρικάλων είχε η Παναγιώτα Δριτσέλη και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργαζόμενοι παρουσί Συνάντηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ Τρικάλων είχε η Παναγιώτα Δριτσέλη και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργαζόμενοι παρουσί Rating: 0

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στο «λουκέτο» των πολυιατρείων στον ΕΟΠΥΥ Τρικάλων

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στο «λουκέτο» των πολυιατρείων στον ΕΟΠΥΥ Τρικάλων

Συνάντηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ Τρικάλων είχε η Παναγιώτα Δριτσέλη και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργαζόμενοι παρουσίασαν την κατάσταση που διαμορφώνεται στον χώρο της πρωτοβάθμιας υγείας με τα μελανότερα χρώματα, ενώ υπογράμμισαν ότι με τις κυβερνητικές πολιτικές είναι πολύ πιθανό πάνω από 130.000 πολίτες της περιοχής των Τρικάλων, να βρεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα χωρίς καμία περίθαλψη.

Με τις σχεδιαζόμενες κυβερνητικές αλλαγές τα πολυϊατρεία του πρώην ΙΚΑ Τρικάλων, τα οποία εξυπηρετούν καθημερινά πάνω από 500 περιστατικά και ετησίως πάνω από 100.000, βρίσκονται υπό την απειλή του «ξαφνικού θανάτου». Η κυβέρνηση επιχειρεί να διαλύσει δημόσιες δομές περίθαλψης με κοινωνική ανταποδοτικότητα και να μεταβάλλει τους ασθενείς σε πελάτες, παραδίδοντας τους στην ιδιωτική αγορά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παλέψει με όλους τους τρόπους για να ακυρωθούν τα αντιδραστικά κυβερνητικά σχέδια για διάλυση της δημόσιας υγείας. Όσο και αν απειλεί ο Υπουργός Υγείας από τα τηλεοπτικά πάνελ, όσο κι αν συνδιαλλάσσεται εν κρυπτώ με τρόικα και ιδιωτικά συμφέροντα, θα πρέπει να γνωρίζει ότι η κοινωνία απορρίπτει το ξεπούλημα των δομών πρωτοβάθμιας υγείας και των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαρατάσσεται με τον αγώνα των εργαζομένων και των ιατρών στα πολυϊατρεία και στα νοσοκομεία και παλεύει για την διασφάλιση του δημοσίου χαρακτήρα της υγείας.  Στο πλαίσιο αυτό, βασικοί άξονες της αριστερής διακυβέρνησης για την υγεία είναι :

–          Η αναβάθμιση και επαρκής στελέχωση  των σταθερών δομών του ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ

–          Η πλήρης λειτουργία,  με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή και στελέχωση των εργαστηρίων

–          Η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων

–          Η παροχή υπηρεσιών δωρεάν και ισότιμα προς όλους χωρίς διακρίσεις που προκύπτουν από το εισόδημα και την ασφαλιστική τους κατάσταση.

 

Τμήμα Υγείας Ν. Ε. Τρικάλων ΣΥΡΙΖΑ

Αφήστε το σχόλιο σας