Συσπειρώνει “αποσχισθέντες” κτηνοτρόφους η ΤΡΙΚΚΗ; Reviewed by Momizat on . Την πρόθεσή τους να μετάσχουν στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΤΡΙΚΚΗ Α.Ε με το ποσό των 200.000 ευρώ γνωστοποίησαν τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Α Την πρόθεσή τους να μετάσχουν στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΤΡΙΚΚΗ Α.Ε με το ποσό των 200.000 ευρώ γνωστοποίησαν τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Α Rating: 0

Συσπειρώνει “αποσχισθέντες” κτηνοτρόφους η ΤΡΙΚΚΗ;

Συσπειρώνει “αποσχισθέντες” κτηνοτρόφους η ΤΡΙΚΚΗ;

Την πρόθεσή τους να μετάσχουν στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΤΡΙΚΚΗ Α.Ε με το ποσό των 200.000 ευρώ γνωστοποίησαν τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας.

Μάλιστα, στις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του συνεταιρισμού, είναι και να συνάψει σύμβαση συνεργασίας με την ΤΡΙΚΚΗ Α.Ε για την πώληση 20.000 κιλά περίπου ημερησίως αγελαδινού γάλακτος και 2.000.000 κιλά ετησίως πρόβειου γάλακτος των συνεταίρων μελών του Συνεταιρισμού και σύμβαση συνεργασίας με τη βιομηχανία ζωοτροφών AGROVIZ για την αγορά ζωοτροφών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας προ το Διοικητικό Συμβούλιο της Αγροτικής Εταιρικής Σύμπραξης – Βιομηχανία Γάλακτος Τρικάλων – Τρίκκη αναφέρει τα εξής:

Όπως είχαμε δηλώσει, μετά την απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου, θα σας καταθέταμε και γραπτώς προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΡΙΚΚΗ Α.Ε  τη βούληση μας για συνεργασία. Θεωρούμε  πώς σήμερα όλοι οι παραγωγοί, έχουμε μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και πιο ώριμοι μπορούμε να πορευτούμε ενωμένοι και πιο ενεργοί μέσα στη καινούργια μορφή και δομή των Συνεταιρισμών.

Έτσι μόνο θετικά μπορεί κάποιος να δει τη συνεργασία αυτή και ειδικά ανάμεσα σε φορείς που προωθούν το συνεταιριστικό πνεύμα και στηρίζονται στο κοινό αγώνα για την προώθηση των προϊόντων τους στην αγορά. Από την άλλη πιστεύουμε πως η όποια προσπάθεια ματαίωσης μιας τέτοιας συνεργασίας θα πρέπει να προβληματίσει όλους μας. Είναι απλοί και ξεκάθαροι οι λόγοι που τη ζητάμε, ενώ άλλωστε υπάρχει και κοινός σκοπός ώστε εταιρείες όπως η ΤΡΙΚΚΗ Α.Ε να παραμείνουν σε συνεταιριστικά χεριά.

Από τη στιγμή που κρίθηκε αναγκαία η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΙΚΚΗ Α.Ε με βάση την άποψη τόσο του προέδρου της ΕΑΣ Τρικάλων Αχιλλέα Λιούτα όσο και της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της ΤΡΙΚΚΗ Α.Ε αποφασίσαμε ομόφωνα να συμμετάσχουμε στην προαναφερόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να συνδράμουμε καταβάλλοντας άμεσα σε μετρητά το ποσό των 200.000 ευρώ. Πιστεύουμε πως είναι ένα σεβαστό ποσό που διευκολύνει οικονομικά την εταιρεία.

Η έμπρακτη όπως και ειλικρινής μας διάθεση για συνεργασία δεν σταματά εδώ, αλλά προχώρα και σε προτροπή υπογραφής μεταξύ μας συμβάσεων συνεργασίας, όπως αναφέρονται παρακάτω, που η αποδοχή τους είμαστε σίγουροι ότι θα αποφέρουν για όλους κοινά οφέλη. Τέλος αισιοδοξούμε πως πάντα με καλή διάθεση και υπομονή θα υπερβούμε τα όποια πιθανά τυπικά εμπόδια εμφανιστούν.

Στο σημείο αυτό θα σας μεταφέρουμε την απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου στη συνεδρίαση του στις 05-08-2014 κατά την οποία αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1. Να μετάσχει στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΤΡΙΚΚΗ Α.Ε με το ποσό των Διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ καταβάλλοντας το παραπάνω ποσό σε μετρητά.

2. Να συνάψει σύμβαση  συνεργασίας με την ΤΡΙΚΚΗ Α.Ε για την πώληση 20.000 κιλά περίπου ημερησίως αγελαδινού γάλακτος και 2.000.000 κιλά ετησίως πρόβειου γάλακτος των συνεταίρων μελών του Συνεταιρισμού

3. Να συνάψει σύμβαση συνεργασίας με τη βιομηχανία ζωοτροφών AGROVIZ για την αγορά ζωοτροφών, προκειμένω να καλυφθούν οι ανάγκες των μελών του συνεταιρισμού μας.

Τέλος κύριε Πρόεδρε δηλώνουμε πως είναι ανάγκη των καιρών όλοι οι παραγωγοί ενωμένοι και μέσα από τους Συνεταιρισμούς  να πορευτούμε για την επιβίωση μας και την παραμονή της Γαλακτοβιομηχανίας ΤΡΙΚΚΗ Α.Ε σε συνεταιριστικά χεριά.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες

 

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Παπακώστας

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή