Σφοδρή κριτική Β. Κατσίβελου στον Δήμαρχο Πύλης Reviewed by Momizat on . Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια με Δήμαρχο Πύλης τον κ. Κουφογάζο, όπου ο Δήμος Πύλης όχι μόνο δεν κατάφερε να κάνει έργα αλλά αντιθέτως έργα τα οποία ήταν έτοιμα να λει Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια με Δήμαρχο Πύλης τον κ. Κουφογάζο, όπου ο Δήμος Πύλης όχι μόνο δεν κατάφερε να κάνει έργα αλλά αντιθέτως έργα τα οποία ήταν έτοιμα να λει Rating: 0

Σφοδρή κριτική Β. Κατσίβελου στον Δήμαρχο Πύλης

Σφοδρή κριτική Β. Κατσίβελου στον Δήμαρχο Πύλης

katsivelosΣυμπληρώθηκαν 3 χρόνια με Δήμαρχο Πύλης τον κ. Κουφογάζο, όπου ο Δήμος Πύλης όχι μόνο δεν κατάφερε να κάνει έργα αλλά αντιθέτως έργα τα οποία ήταν έτοιμα να λειτουργήσουν και να παράξουν, να υπάρξει απασχόληση και να έχουμε εισροή χρημάτων στον Δήμο μας, αυτά τα έργα έτοιμα μεν υπονομεύτηκαν δε από τη Δημοτική αρχή.

Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Το 2011 που ανέλαβε ο κ. Κουφογάζος παρουσίασε την οικονομική απογραφή των 7 συνενωμένων ΟΤΑ και τα χρέη άγγιζαν τα 16,5 εκ. ευρώ.! Ως παράταξη θέσαμε ζήτημα να υπάρξει έλεγχος από τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης ώστε να αποδοθούν αν υπάρχουν ευθύνες ακόμη και ποινικές. Ο κ. Κουφογάζος αρνήθηκε με δικαιολογία πως δεν θα μπορεί να δουλέψει ο Δήμος με την παρουσία των επιθεωρητών.

Τον Ιούνιο του 2011 αποκαλύψαμε και βγάλαμε στη δημοσιότητα το περιβόητο ταξίδι στην Σικελία του Δημάρχου και των κολλητών του αντιδημάρχων και συμβούλων με τα των συζύγων , που δήλωσαν όλοι αγρότες ! ενώ όλοι τους είναι δημόσιοι υπάλληλοι, με τη σύμφωνη γνώμη και υπογραφή του κ. Κουφογάζου. Έτσι στηρίζουν τους νέους αγρότες !!!

Το ίδιο συνέβη και σε ανάλογο ταξίδι που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Τρικάλων όπου ο Δήμος Πύλης είχε πρόσκληση για την καλλιέργεια αχλαδιών ABATE – FETEL την οποία στο νομό Τρικάλων την καλλιεργούμε 3 αγρότες και οι 3 από το Δήμο Πύλης, πράγμα που ο κ. Κουφογάζος γνώριζε. Κατά το σκεπτικό του κ. Κουφογάζου έπρεπε να συμμετάσχει ο ίδιος και η σύζυγός του , παρά ένας από εμάς που καλλιεργούμε τη συγκεκριμένη ποικιλία.

Θέσαμε πολλές φορές ως παράταξη να συζητήσουμε το θέμα του φράγματος της Μεσοχώρας και ουδέποτε το θέμα μπήκε στην ημερήσια διάταξη. Αναγκαστήκαμε και μαζέψαμε υπογραφές και από την ελάσσων αντιπολίτευση για να έρθει το θέμα το οποίο μπήκε σε ψηφοφορία και η απόφαση ήταν αρνητική την ώρα που όλοι οι δήμαρχοι της Θεσσαλίας είναι θετικοί αν και δεν έχουν άμεσο οικονομικό συμφέρον όπως ο Δήμος Πύλης όπου απ’ την ενέργεια θα ωφελούνταν το Ελληνικό δημόσιο 40 εκ. ευρώ και το νόμιμο 3 % στο Δήμο Πύλης που ανέρχεται σε 1,200,000 ευρώ την ώρα που δεν έχουν να αλλάξουν ούτε λάμπες.

Πολλές επίσης ήταν οι σπατάλες που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια για να ικανοποιήσουν τις προεκλογικές τους συμφωνίες, 5 ειδικοί σύμβουλοι, 6 αντιδήμαρχοι, 2 πρόεδροι οργανισμών, 1 διευθυντή στη ΔΕΥΑΠ όπου καμία ΔΕΥΑ στο νομό δεν διαθέτει διευθυντή ούτε καν στα Τρίκαλα όπου ο τζίρος αγγίζει τα 8,5 εκ. ευρώ. Έτσι έφτασε το νερό στο δήμο Πύλης ο ανώτερος συντελεστής στο 0,62 ενώ στους άλλους ξεκινάει από 0,26 στο Δήμο Μουζακίου και 0,38 στο Δήμο Φαρκαδώνας.

Ακόμη ένα άλλο έργο που εκδιώχτηκε ήταν τα αιολικά πάρκα όπου η εταιρεία έκανε μέτρηση αιολικού δυναμικού και ξεπερνούσε το όριο που η ΡΑΕ είχε ως προϋπόθεση για την έγκριση. Ο κ. Κουφογάζος δεν μπήκε καν στη διαδικασία να διαπραγματευτεί με την εταιρεία που είχε την διάθεση να αυξήσει το ποσοστό με την δικαιολογία πως οι ανεμογεννήτριες θα σκότωναν τα 2 κοκάλογα κλπ. Εμείς ως παράταξη με τον κ. Παντέρα αναλύσαμε πως δεν υπάρχει κανένα περιβαλλοντολογικό πρόβλημα και πως το δημοτικό συμβούλιο σύσσωμο να διαπραγματευτεί με την εταιρεία προς το συμφέρων των Δήμων μας, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Για άλλη μια φορά ο κ. Κουφογάζος φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων. Ήρθε στις 4 Δεκεμβρίου η απόφαση του ΥΠΕΚΑ που ενέκρινε τις περιβαλλοντολογικές μελέτες χάνοντας ο Δήμος Πύλης κάθε διαπραγματευτική δυνατότητα που θα είχε αν απ’ την αρχή έβλεπε θετικά την επένδυση.

Η αναποτελεσματικότητα του κ. Κουφογάζου έκανε αισθητή την παρουσία της και στο Ρωποτό όπου και εκεί δεν σεβάστηκε το ΙΓΜΕ έναν από τους πιο αξιόπιστους φορείς του Ελληνικού κράτους που έκανε τη μελέτη αλλά ο κ. Κουφογάζος αρνούνταν να την παραλάβει, αλλά ούτε άκουσε την άποψη για άμεση άντληση των υδάτων απ’ τη γεώτρηση που ανοίχτηκε, με αποτέλεσμα να χαθεί το χωριό άδικα. Μέχρι σήμερα ουδεμία ενέργεια για την μετεγκατάσταση των πληγέντων, καμία ενέργεια για την αγροτική ανάπτυξη του Δήμου, ενώ υπάρχει ειδικευμένο προσωπικό, γεωπόνοι που έπρεπε να ασχολούνται με τα προβλήματα των αγροτών, χρησιμοποιούνται ως πρακτικογράφοι σε διάφορες επιτροπές.

Εδώ να σημειωθεί πως στη μεγάλη ανεμοθύελλα του Μαΐου και στην χαλαζόπτωση του Ιουνίου ο κ. Κουφογάζος αντί να είναι παρών στις πληγείσες περιοχές με τους γεωπόνους του Δήμου να φωτογραφίζουν και να αναρτήσουν στο σάιτ του Δήμου τις καταστροφές, δεν ήξεραν ούτε κατά την επίσκεψη του υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης που να τον πάνε να κάνει αυτοψία. ! Μόνοι μας αναδείξαμε την καταστροφή όπου τα τοπικά μέσα άμεσα ανέδειξαν το θέμα προς τα αθηναϊκά ΜΜΕ. Και εδώ η απουσία της δημοτικής αρχής κάνει αισθητή την παρουσία της.

Η παράταξή μας ‘’Πύλη στο Μέλλον’’ αντιμετώπισε όλα αυτά τα θέματα με μεγάλη υπευθυνότητα και ευαισθησία στα δίκαια αιτήματα των δημοτών αλλά και σε έργα που είναι τεράστιας σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Ο κ. Κουφογάζος έτσι πορεύτηκε αυτά τα 3 χρόνια της Καλλικρατικής του θητείας, παραμέρισε την ανάπτυξη και την αντικατέστησε με την μιζέρια, παραμέρισε την αξιοκρατία και την αντικατέστησε με την πελατειακή λογική.

Παρακαταθήκη μας ως παράταξη «Πύλη στο Μέλλον» είναι όλα αυτά που παλέψαμε και που καταγγείλαμε. Τώρα είμαστε σε προεκλογική περίοδο και θα κληθούμε να παλέψουμε με κάθε τρόπο ώστε να προωθήσουμε τις θέσεις μας για ένα καλύτερο αύριο, να ανατρέψουμε το παρελθόν και να ανοίξουμε Πύλη στο Μέλλον .

 

Βύρωνας Κατσίβελος

Δημοτικός Σύμβουλος Πύλης

της παράταξης ‘’Πύλη στο Μέλλον’’   

 

Αφήστε το σχόλιο σας