Σφοδρότατη κριτική ΚΚΕ σε ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Με ένα κείμενο όπου με παραδείγματα, επιχειρείται η τεκμηρίωση της κατηγορίας για "καιροσκοπισμό", η ΚΟ Τρικάλων του ΚΚΕ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας. Α Με ένα κείμενο όπου με παραδείγματα, επιχειρείται η τεκμηρίωση της κατηγορίας για "καιροσκοπισμό", η ΚΟ Τρικάλων του ΚΚΕ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας. Α Rating: 0

Σφοδρότατη κριτική ΚΚΕ σε ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα

Σφοδρότατη κριτική ΚΚΕ σε ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα

Με ένα κείμενο όπου με παραδείγματα, επιχειρείται η τεκμηρίωση της κατηγορίας για “καιροσκοπισμό”, η ΚΟ Τρικάλων του ΚΚΕ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας. Αφορμή αλλά και αιτία, η στάση του ΣΥΡΙΖΑ – όπως αναφέρει το ΚΚΕ – στους Δήμους Φαρκαδόνας και Πύλης, όπου δεν υπήρχε αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένεται να δούμε τον αντίλογο.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:


Η υποκρισία και ο καιροσκοπισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν όρια!

            Την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ διακηρύττει πανελλαδικά ότι στο 2o γύρο θα ψηφίσει « από θέση αρχής» και μάλιστα «μονοκούκι» υποψηφίους του ΚΚΕ, τα γεγονότα του 1ου γύρου τον βγάζουν ψεύτη.

Γιατί είναι φως φανάρι, ότι από τον 1o γύρο ο ΣΥΡΙΖΑ , εκεί που δεν είχε υποψηφίους , στήριξε «μονοκούκι» τους υποψηφίους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή τους “μνημονιακούς” ,κατά τον ΣΥΡΙΖΑ ,υποψηφίους.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις δύο δήμων στο Νομό Τρικάλων:

  • Δήμος Φαρκαδόνας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατόρθωσε να κατεβάσει ψηφοδέλτιο, ενώ είχε ανακοινώσει υποψήφιο δήμαρχο. Στο δήμο αναμετρήθηκαν το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ και δυο ψηφοδέλτια με στελέχη από το χώρο του ΠΑΣΟΚ ( του νυν δημάρχου κ Οικονόμου & του κ. Χατζή ) Το εκλογικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ(Ιούνης 2012) στο δήμο Φαρκαδόνας είναι 20,21%. Που πήγε στις δημοτικές εκλογές το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ; Μονοκούκι στα ψηφοδέλτια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
  • Δήμος Πύλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο. Στο δήμο αναμετρήθηκαν το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΚΚΕ με δύο ψηφοδέλτια από τη ΝΔ( του νυν δημάρχου κ. Κουφογάζου & του κ. Μαράβα) Το εκλογικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ(Ιούνης 2012) στο δήμο Πύλης είναι 20,63%. Πού πήγε ο ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Πύλης; Σύσσωμος στήριξε τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στις παραπάνω περιπτώσεις δεν πρέπει να γεννά απορίες

Ήταν συνεπείς με τις «θέσεις αρχής» αυτού του κόμματος , αφού ταιριάζει με την πολιτική που εκφράζουν οι δυνάμεις του σε δήμους και περιφέρεια , δηλαδή την πολιτική των Συμπράξεων Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα(ΣΔΙΤ) , των Τοπικών Συμφώνων Αποσχόλησης, την υποστήριξη των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων(ΚΟΙΝΣΕΠ) που αποτελούν εφαρμοστικό νόμο του μνημονίου, την στρατηγική της ΕΕ για την περιφερειακή ανάπτυξη.

Γι’ αυτούς τους λόγους δεν πρέπει να γεννά απορίες και η στάση του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα, που προτείνει ψήφο κατά συνείδηση στο Β’ Γύρο δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, χωρίς να καταδικάσει εμφανώς κανέναν από τους «μνημονιακούς»-κατά το ΣΥΡΙΖΑ-συνδυασμούς. Μήπως θέλει να είναι αρεστός σε κάποιους; Μήπως «καλοπιάνει» κάποιους για τις Ευρωεκλογές;

Αυτός είναι ο απύθμενος καιροσκοπισμός του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλάζει τις «θέσεις αρχής» πιο γρήγορα κι από τα πουκάμισα Εκποιεί τη λαϊκή συνείδηση και ψήφο στο παζάρι ανάλογα με τα συμφέροντά του .

Είναι προκλητικά τα παζάρια όσων αντιλαμβάνονται τη λαϊκή ψήφο ως εκλογική πελατεία και έχουν στόχο την ενίσχυση του νέου διπολισμού. Ο λαός χρειάζεται να τους γυρίσει την πλάτη.

Καλούμε το λαό της περιοχής μας να καταδικάσει και στο δεύτερο γύρο τους εκφραστές της κεντρικής πολιτικής και τους πειθαρχημένους στις κατευθύνσεις και οδηγίες της ΕΕ ,είτε αυτοί οι συνδυασμοί εμφανίζονται με επίσημη στήριξη από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, είτε εμφανίζονται ως «ανεξάρτητοι – υπερκομματικοί».Να απορρίψει τη λογική του «μικρότερου κακού» Ο λαός δεν μπορεί να σύρεται στις κάλπες με βάση αποπροσανατολιστικά διλήμματα, εκβιασμούς, την τρομοκρατία και λόγω εκλογικού νόμου για τους δύο γύρους, ο οποίος πρέπει να καταργηθεί.

Να μην υποκύψει στις πιέσεις για την επιλογή του «μικρότερου κακού», στο β’ γύρο και τις ευρωεκλογές, το οποίο είναι πάντα σκαλοπάτι για να πατήσει το μεγαλύτερο κακό και να κάτσει στις πλάτες μας.

Την Κυριακή ο λαός των Τρικάλων να κάνει πιο ισχυρό το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές!

 

 

 ΤΡΙΚΑΛΑ 22/5/2014

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή