"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Σφραγίστηκαν τα Τέμπη

lafarm

Σχετικά άρθρα

agrotes ss

 

Ως  πρόταση για… νηπιαγωγείο και για όχι για αγρότες, αποτιμά το μπλόκο των Τεμπών τα είκοσι πέντε μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δια της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγα Γεροβασίλη, που αφορούν στη στήριξη του αγροτικού κόσμου μετά τη συνάντησή των δύο πλευρών. Γι’ αυτό τον λόγο η Συντονιστική Επιτροπή των Τεμπών, από χθες άρχισε να κάνει ακόμα πιο σκληρή τη στάση της απέναντι στην κυβέρνηση και σε πρώτη φάση απέκλεισε τη διέλευση οχημάτων από τη διασταύρωση του Στομίου, καθιστώντας τη μετακίνηση οχημάτων από τη Λάρισα προς τη Θεσσαλονίκη και το αντίστροφο πραγματική «Οδύσσεια». Ενώ στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης 50 περίπου τρακτέρ αναμένονταν να μεταβούν ως και χθες το βράδυ μέχρι τη Γέφυρα του Πηνειού.

Χαρακτηριστικές ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λάρισας αλλά και μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών Χρ. Σιδερόπουλου στην «Ε»: «Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού φυσικά και δεν ήταν ικανοποιητικές. Το διάγγελμα της κ. Γεροβασίλη το θεωρούμε πως είναι προκλητικά ταξικό. Το απορρίπτουμε και της το επιστρέφουμε. Τα 25 μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση είναι για το νηπιαγωγείο. Δεν απαντάει και δεν είναι ούτε για τους αγρότες, ούτε για τους κτηνοτρόφους».

* Όσον αφορά όμως στους κτηνοτρόφους υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια σύμφωνα με πληροφορίες για το γεγονός πως δεν κλήθηκαν να παραστούν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Αν και τα ζητήματα που τους απασχολούν έχουν την ίδια κατεύθυνση, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, υπάρχουν ωστόσο μεγάλες διαφορές πάνω σε εργασιακά ζητήματα που γι’ αυτούς είναι καίρια. Έτσι αύριο Πέμπτη και ώρα 11.00 στα γραφεία της θα συνεδριάσει έκτακτα στη Λάρισα, το συμβούλιο Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας. Όπως υπογραμμίστηκε από κτηνοτροφικούς «κύκλους» όλα είναι ρευστά για τις αποφάσεις τους.

* Σχετικά τώρα με το μπλόκο της Νίκαιας, σήμερα το πρωί δύο λεωφορεία με αγρότες από το συγκεκριμένο μπλόκο θα μεταβούν στον Προμαχώνα προς ενίσχυση του ηθικού των αγροτών της περιοχής.

ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΓΕΡΑΚΑΡΙΟΥ

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών του μπλόκου Γερακαρίου, σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την παραπλανητική προς τα ΜΜΕ ανακοίνωση (η προέλευσή της ελέγχεται) πως δήθεν συμμετείχε μεταξύ άλλων ακόμη 57 μπλόκων στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Το μπλόκο Γερακαρίου υπογραμμίζει πως εξαρχής είχε δηλώσει πως δεν θα συμμετάσχει στη συγκεκριμένη σύσκεψη ευθυγραμμιζόμενο με τα αιτήματα και το πλαίσιο δράσης του μπλόκου της Νίκαιας και άλλων ακόμη 67 μπλόκων απ’ όλη τη χώρα.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Χθες με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, τροποποιήθηκαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους που κινούνταν με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, εκτρέπονταν στον κόμβο Κορινού (χ/θ 445+500) του Π.Α.Θ.Ε και κινούνταν μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον Α/Κ Γυρτώνης (χ/θ 390+700), όπου εισέρχονταν στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ. Όλα τα οχήματα που προέρχονταν από Κατερίνη – Πλαταμώνα, κατευθύνονταν προς Κατερίνη και ακολουθούσαν στη συνέχεια την παραπάνω διαδρομή. Όσα οχήματα εισήλθαν στην περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας αναστρέφονταν από τον Α/Κ Αιγάνης και εν συνεχεία, επίσης μέσω Κατερίνης, εκτρέπονταν κατάλληλα.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Λάρισας, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα: 2410-683190, 2410-683169, 2410-683176, 2410-741453.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΑΡΙΟΥ

Μπλόκο πάλι στην επαρχιακή Αγιάς – Λάρισας

 

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών του μπλόκου Γερακαρίου ανακοινώθηκε πως, μετά από διακοπή δύο ημερών, σήμερα Τετάρτη θα κλείσουν τον δρόμο Αγιάς – Λάρισας στη διασταύρωση Αγίου Νικολάου, στη θέση «Φονιάς», για δύο ώρες, από τις 6:30 μ.μ. ως τις 8:30 μ.μ.. Ως εκ τούτου, η κίνηση των οχημάτων γι’ αυτές τις ώρες θα γίνεται μέσω Γερακαρίου – Ανάβρας – Νεοχωρίου (Πλασιάς) – Καλαμακίου – Αχιλλείου – Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης