Σχεδόν κανείς δεν πληρώνει τα πρόστιμα Reviewed by Momizat on . Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛ,ΑΣ. σύμφωνα με τα οποία τo 80% των προστίμων σε πολίτες για μη χρήσΗ ΜΆΣΚΑς , μη αποστολή sms στο 13033ή και άσκοπες μετακινήσε Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛ,ΑΣ. σύμφωνα με τα οποία τo 80% των προστίμων σε πολίτες για μη χρήσΗ ΜΆΣΚΑς , μη αποστολή sms στο 13033ή και άσκοπες μετακινήσε Rating: 0

Σχεδόν κανείς δεν πληρώνει τα πρόστιμα

Σχεδόν κανείς δεν πληρώνει τα πρόστιμα

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛ,ΑΣ. σύμφωνα με τα οποία τo 80% των προστίμων σε πολίτες για μη χρήσΗ ΜΆΣΚΑς μη αποστολή sms στο 13033ή και άσκοπες μετακινήσεις δεν πληρώνονται. Πολλοί είναι και όσοι παραπέμπουν τις καταβολές -λόγω οικονομικών δυσχερειών- στο μέλλον, όταν πλέον ζητηθούν μέσω της Εφορίας.

Αναλυτικότερα, για τα πρόστιμα σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα»:

  • για το 16% των καταγραφόμενων παραβάσεων υποβάλλονται ενστάσεις στις αρμόδιες Επιτροπές Αντιρρήσεων, με επίκληση κυρίως ιατρικών πιστοποιητικών και ειδικότερα για αναπνευστικά προβλήματα ή και βαρύτατες νόσους.
  • το 56% των υπευθύνων επιχειρήσεων εστίασης στις οποίες είχαν καταγραφεί παραβάσεις δεν έχουν πληρώσει -από τον Μάιο- πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, επικαλούμενοι είτε ότι δεν τους δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος για να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα, είτε οικονομική δυσπραγία.

Ωστόσο, όπως εκτιμούν κρατικοί υπάλληλοι και νομικοί, πολλοί από τους παραβάτες επενδύουν στο εμβόλιο ή στον περιορισμό της επιδημίας και σε πιθανές χαριστικές διατάξεις για μη καταβολή των προστίμων.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή