Σχεδόν μηδενική η οικοδομική δραστηριότητα στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Κατά 95% περίπου μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα σε σχέση με την προ κρίσης εποχή ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στην πόλη των Τρικάλων ανεγείρονται Κατά 95% περίπου μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα σε σχέση με την προ κρίσης εποχή ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στην πόλη των Τρικάλων ανεγείρονται Rating: 0

Σχεδόν μηδενική η οικοδομική δραστηριότητα στα Τρίκαλα

Σχεδόν μηδενική η οικοδομική δραστηριότητα στα Τρίκαλα

Κατά 95% περίπου μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα σε σχέση με την προ κρίσης εποχή ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στην πόλη των Τρικάλων ανεγείρονται μόνο μία – δύο πολυκατοικίες.

Η οικοδομική δραστηριότητα έχει καταποντιστεί  ενώ την ίδια ώρα η αγορά ακινήτων έχει υποστεί καθίζηση αφού είναι γεγονός ότι στο κέντρο των Τρικάλων πωλούνται καταστήματα μέχρι και 400 ευρώ περίπου το τετραγωνικό η τιμή των οποίων πριν μερικά χρόνια άγγιζε και τις 2.000 ευρώ.

oikod1Σε κατάσταση απελπισίας βρίσκονται τα τεχνικά γραφεία με την γενικότερη κατάσταση που υπάρχει στην αγορά ακινήτων να δημιουργεί την εντύπωση, ότι μιλάμε για έναν… κλάδο φάντασμα, που κάποτε ανθούσε, αλλά τώρα έχει καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος.

Σε πλήρη απραξία έχει εισέλθει η αγορά ακινήτων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία για την οικοδομική δραστηριότητα, ενώ είναι γεγονός ότι αν και οι τιμές για την αγορά διαμερίσματος έπεσαν κατά 40% περίπου η ζήτηση είναι ανύπαρκτη .

Εν τω μεταξύ ”αυξάνονται και πληθύνονται ” καθημερινά τα ξενοίκιαστα καταστήματα , στους πλέον κεντρικούς δρόμους της πόλης (Απόλλωνος, Καρανάσιου, Καραϊσκάκη κ.λπ.) την ταμπέλα με το ”ενοικιάζεται”  τη συναντάμε πολύ συχνά ενώ πληθώρα ξενοίκιαστων διαμερισμάτων υπάρχει παντού.

Παρόμοια η εικόνα και στα πέριξ… αφού όπως διαβάζουμε σε αγγελία μεζονέτα στο λόφο της Ανάληψης στοιχίζει 120 χιλ ευρώ η τιμή της οποίας πριν πέντε χρόνια περίπου άγγιζε τις 800 χιλ.

Ολική κατάρρευση της οικοδομικής δραστηριότητας στα Τρίκαλα και τους πιο τυχερούς του κλάδου να κάνουν ακόμη και  «μαύρα» μεροκάματα για να επιβιώσουν, σε μια πόλη όπου πριν από μερικά χρόνια επικρατούσε χωρίς υπερβολή οικοδομικός… οργασμός με τους χιλιάδες οικοδόμους να μην προλαβαίνουν τις δουλειές και τα μεροκάματα στα γιαπιά, επ’ ωφελεία εκατοντάδων άλλων συναφών επαγγελμάτων.

Και δεν είναι τυχαίο ότι πρωτόγνωρη ανεργία στον κλάδο, αυτόματα προκάλεσε και τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα με τους χιλιάδες ανασφάλιστους οικοδόμους, οι οποίοι αναπόφευκτα αφήνουν ανασφάλιστα και τα μέλη των οικογενειών τους…


Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή