“Σχολεία χωρίς σύνορα” από τη Β/θμια Εκπαίδευση Τρικάλων Reviewed by Momizat on .   H Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων με επικεφαλής τον Διευθυντή κ. Τσέλιο και σε συνεργασία με πέντε ακόμη τοπικούς εταίρους συμμετέχει με ρό   H Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων με επικεφαλής τον Διευθυντή κ. Τσέλιο και σε συνεργασία με πέντε ακόμη τοπικούς εταίρους συμμετέχει με ρό Rating: 0

“Σχολεία χωρίς σύνορα” από τη Β/θμια Εκπαίδευση Τρικάλων

“Σχολεία χωρίς σύνορα” από τη Β/θμια Εκπαίδευση Τρικάλων

 

H Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων με επικεφαλής τον Διευθυντή κ. Τσέλιο και σε συνεργασία με πέντε ακόμη τοπικούς εταίρους συμμετέχει με ρόλο συντονιστή στο ευρωπαϊκό

πρόγραμμα Comenius Regio “Schools without borders”. Eκπρόσωποι όλων των τοπικών εταίρων επισκέφτηκαν το Charleroi του Βελγίου από 4-8 Φεβρουαρίου , προκειμένου να συνεργαστούν με αντίστοιχους εταίρους του Βελγίου για να συμβάλουν στην υλοποίηση του προγράμματος. H συγκεκριμένη επίσκεψη ήταν η δεύτερη κατά σειρά συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εταίρων μετά την πρώτη συνάντηση που έλαβε χώρα στην πόλη μας τον Οκτώβρη του 2013.

Το εν λόγω πρόγραμμα στοχεύει στη διερεύνηση των προβλημάτων που υπάρχουν στο σχολικό περιβάλλον λόγω της ύπαρξης των μεταναστών και στην αντιμετώπιση αυτών. Στις σημερινές πολυπολιτισμικές κοινωνίες θεωρείται δεδομένη η ύπαρξη αλλοδαπών στα σχολεία ,όμως η συνύπαρξη ατόμων από διαφορετικά πολιτισμικά περιβάλλοντα δεν είναι πάντα ομαλή και αποτελεσματική . Για την προσέγγιση αυτού του θέματος και για την εξεύρεση καλών πρακτικών για την αντιμετώπιση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού στα σχολεία έχουν σχεδιαστεί μια σειρά από δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν κατά τη διετή διάρκεια του προγράμματος.

Κατά την πρώτη επίσκεψή μας στο Βέλγιο είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την πόλη και τον πολιτισμό των εταίρων μας, τη δομή των φορέων που εμπλέκονται στο πρόγραμμα , ενώ πολύ σημαντικές κρίθηκαν οι επισκέψεις μας σε σχολεία της περιοχής ,από όπου και αποκομίσαμε πολύ σημαντικές πληροφορίες για το εκπαιδευτικό σύστημα και τον τρόπο λειτουργίας των εκεί σχολείων. Δεν έλειψαν βέβαια και οι συναντήσεις εργασίας του προγράμματος ,όπως για παράδειγμα αυτή που πραγματοποιήθηκε για την ανάλυση του ερωτηματολογίου προκειμένου να διερευνηθεί από τους δύο εταίρους η στάση των συμμετεχόντων στο συγκεκριμένο θέμα.

Με ιδιαίτερη χαρά αναμένουμε τη βελγική αποστολή στην πόλη μας τον ερχόμενο μήνα για να αναλύσουμε τα αποτελέσματα των workshops που πρόκειται να υλοποιηθούν άμεσα από τους εμπλεκόμενους φορείς και για να ανταποδώσουμε την άψογη οργάνωση και τη ζεστή φιλοξενία των εταίρων μας .

 

Εκ της Διευθύνσεως

2G

Αφήστε το σχόλιο σας