Σχολικά είδη για άπορους μαθητές Reviewed by Momizat on . Η οικονομική κρίση είχε ως αποτέλεσμα, πολλές οικογένειες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής. Δυστυχώς η ελληνική οικογένεια, Η οικονομική κρίση είχε ως αποτέλεσμα, πολλές οικογένειες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής. Δυστυχώς η ελληνική οικογένεια, Rating: 0

Σχολικά είδη για άπορους μαθητές

Σχολικά είδη για άπορους μαθητές

Η οικονομική κρίση είχε ως αποτέλεσμα, πολλές οικογένειες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής. Δυστυχώς η ελληνική οικογένεια, που πάντα έδινε προτεραιότητα στη μόρφωση, αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών σε σχολικά είδη.

Ο Δήμος Τρικκαίων, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ” θέλοντας να σταθεί στο πλευρό των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, του Δήμου μας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών Τρικάλων και το κατάστημα JUMBO, που βρίσκεται στο 13ο χλμ. Καρδίτσας – Τρικάλων, υλοποιεί πρόγραμμα συγκέντρωσης σχολικών ειδών. Επειδή η κρίση δεν προκάλεσε μόνο προβλήματα αλλά ανέδειξε και την κοινωνική αλληλεγγύη, η οποία τα προηγούμενα χρόνια ήταν σε ύπνωση. Στόχος είναι να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε την κοινωνία μας αλλά, ταυτόχρονα και να στηρίξουμε τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που αντιμετωπίζουν προβλήματα και έχουν ανάγκη την υποστήριξη όλων”.

Τα σχολικά είδη που συγκεντρώνονται είναι:

· Σχολικές τσάντες δημοτικού – γυμνασίου -λυκείου

· Τετράδια (μπλε και χρωματιστά) απλά & 3-4 θεμάτων

· Μπλοκ ζωγραφικής – ακουαρέλες

· Μαρκαδόρους – Ξυλομπογιές – Κηρομπογιές

· Μολύβια, Στυλό

· Γομολάστιχες, Ξύστρες

· Κασετίνες

· Ντοσιέ (μεγάλα- μικρά) και ανταλλακτικά φύλλα

· Φακέλους με λάστιχο

· UHU (στικ και υγρή)

·  Πλαστελίνες

· Ψαλιδάκια

· Γεωμετρικά όργανα (χάρακες, διαβήτες κ.λ.π.)

Τα ανωτέρω είδη θα συγκεντρώνονται σε ειδικά καλάθια, στα βιβλιοπωλεία των Τρικάλων και στη συνέχεια θα διατίθενται στα παιδιά, μετά από συνεννόηση με τους Διευθυντές των σχολείων.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή