Σωματεία του νομού Τρικάλων υπέρ των αγροτών Reviewed by Momizat on . Τα  Σωματεία Λογιστών & Β.Λογιστών, Εργαζομένων στα Σούπερ-Μάρκετ «Μαρινόπουλος» & Συνταξιούχων ΙΚΑ του Ν.Τρικάλων μετά από σύσκεψη που οργάνωσαν με τα Τα  Σωματεία Λογιστών & Β.Λογιστών, Εργαζομένων στα Σούπερ-Μάρκετ «Μαρινόπουλος» & Συνταξιούχων ΙΚΑ του Ν.Τρικάλων μετά από σύσκεψη που οργάνωσαν με τα Rating: 0

Σωματεία του νομού Τρικάλων υπέρ των αγροτών

Σωματεία του νομού Τρικάλων υπέρ των αγροτών

Τα  Σωματεία Λογιστών & Β.Λογιστών, Εργαζομένων στα Σούπερ-Μάρκετ «Μαρινόπουλος» & Συνταξιούχων ΙΚΑ του Ν.Τρικάλων μετά από σύσκεψη που οργάνωσαν με τα σωματεία των Αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ Ψυκτικών, Ξυλουργών,  Περιπτερούχων , ΕΒΕ Φαρκαδόνας – ΕΒΕ Καλαμπάκας, τον Σύλλογο Γυναικών(μέλος της ΟΓΕ),τις Λαϊκές Επιτροπές στις συνοικίες και το νομό ,

την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η ΑΝΟΙΞΗ» και τους Αγροτικούς Συλλόγους Τρικάλων και  Μεγαλοχωρίου:

 

Δηλώνουν την υποστήριξή τους, στον Αγώνα που ξεκινάνε

οι μικρομεσαίοι αγρότες και στηρίζουν τα δίκαια αιτήματά τους.

Η πολιτική της κυβέρνησης η οποία εφαρμόζει την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι αυτή που τους ξεκληρίζει από τη γη τους.

Με τα φορολογικά μέτρα, το υψηλό κόστος καλλιέργειας (πετρέλαιο, λιπάσματα, μηχανήματα) και την πληθώρα των εισαγόμενων αγροτικών – κτηνοτροφικών προϊόντων τους αναγκάζει είτε να εγκαταλείπουν μαζικά τα χωριά τους, είτε να μετατρέπονται σε φτηνούς εργάτες γης, στους νέους σύγχρονους τσιφλικάδες που δημιουργεί η ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική

Τα εξοντωτικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ, υλοποιούν τις επιταγές και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και μονοπωλίων στόχο έχουν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στα λαϊκά στρώματα.

Ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας της εργατικής τάξης, ενάντια στην βάρβαρη ταξική πολιτική με αντιμονοπωλιακούς στόχους πάλης και αιτήματα, με αλληλεγγύη.

Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να πετυχαίνουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου. Το “όλοι για έναν και ένας για όλους” ισχύει για το εργατικό και για το αγροτικό κίνημα.

Με τον κοινό Αγώνα μας παλεύουμε ενάντια: 

  • Στην άγρια φορολογία και τα χαράτσια που επιβάλλουν σε αγρότες, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους.
  • Στις δικαστικές διώξεις και κατασχέσεις για χρέη σε Δημόσιο και Τράπεζες.
  • Στις μειώσεις των συντάξεων και στην περικοπή των παροχών Υγείας-πρόνοιας.

            Τα παραπάνω            Σωματεία καλούμε τους εργαζόμενους, τα Σωματεία-Συνδικάτα του νομού μας, των αυτοαπασχολούμενων, αγροτικούς συλλόγους, Ομοσπονδίες, τις Λαϊκές Επιτροπές, να πάρουν αποφάσεις, να συζητήσουν στα Σωματεία και να πάρουν αποφάσεις δίνοντας Αγωνιστικό παρών στις Αγροτικές κινητοποιήσεις, εκφράζοντας  έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

 

Η αγροτική παραγωγή είναι στρατηγικής σημασίας για τον τόπο μας, για να έχει ο λαός μας φθηνά και υγιεινά προϊόντα!!

 

Μόνο με την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας μπορούμε να

βάλουμε εμπόδια και να ανατρέψουμε την πολιτική που μας εξοντώνει!

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή