"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

40.1 C
Trikala

Σωτήρας του Κυριάκου ο Αυγενάκης – της Νατάσσας Γρατσάνη

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Για να σωθεί μία κυβέρνηση από ένα σκάνδαλο πρέπει να έχει έτοιμο το επόμενο.

Αν μη τι άλλο αυτό είναι γνωστό και πολυχρησιμοποιημένο από την σημερινή κυβέρνηση, στα όρια μάλιστα του γραφικού πλέον.

Μετά τα πυρά που δέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, κ. Κώστα Καραμανλή και κ. Αντώνη Σαμαρά, πριν λίγες μέρες στο πολεμικό μουσείο, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Μανώλη Κοττάκη «Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή», η κυβέρνηση και ειδικά ο Πρωθυπουργός βρέθηκε σε πανικό με το τελευταίο να επιδίδεται σε αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε νοσοκομεία και μηχανοστάσια προκειμένου ν’ αποδείξει ότι βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία και βλέπει τα προβλήματα από κοντά (έστω και με μια μικρή καθυστέρηση 5 χρόνων).

Γιατί τον έκαναν τώρα, απορούνε αρκετοί και δικαιολογημένα βέβαια. Στην πολιτική τίποτα δεν γίνεται τυχαία και σίγουρα πάντα υπάρχει παρασκήνιο. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που το κάνουν.

Το τελευταίο διάστημα και στο κομμάτι των εθνικών θεμάτων αλλά και εκείνο του γάμου των ομοφυλοφίλων έχουμε δει και ακούσει ηχηρές παρεμβάσεις και από τους δύο.

Προφανώς και κάποιου είδους πίεση ασκείται για να προβαίνουν δημοσίως σε τέτοιου είδους σκληρή επίθεση εναντίον του Πρωθυπουργού. Πίεση πιθανότατα από την ίδια την βάση του κόμματος, που έχει μεταλλαχθεί πλέον, και αυτό είναι κάτι που ανησυχεί και τους παλαιότερους στο κόμμα.

Άποψη μου όμως είναι ότι καλώς κάνουν και το κάνουν παρά το γεγονός ότι είναι πιο εύκολο να γίνεται αυτό όταν είσαι εκτός κυβερνητικού σχήματος. Και το «καλώς» επιβεβαιώνεται και από τις σιωπηρές και ταυτόχρονα τόσο ηχηρές αντιδράσεις αρκετών εξ αυτών στα πολιτικά πηγαδάκια αλλά και, συγκρατημένα βέβαια, δημοσίως.

Η επιρροή και των δύο, ειδικά του κυρίου Κώστα Καραμανλή, στο εκλογικό σώμα της ΝΔ είναι εμφανής καθώς εκείνος και ο κ.Σαμαράς εκφράζουν τη λαϊκή δεξιά χωρίς να παραβλέπουμε και τα δικά τους λάθη και τις δικές τους αδυναμίες την περίοδο διακυβέρνησης τους. Λάθη που μας συνοδεύουν μέχρι και σήμερα θα έλεγα.

Το θέμα όμως με τον κύριο Αυγενάκη και η έκταση που αυτό πήρε μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο όπου φέρεται ο ίδιος να ασκεί βία εναντίον υπαλλήλου του αεροδρομίου με αφορμή το ότι έχασε την πτήση προς Κρήτη σε συνδυασμό με τις χυδαίες εκφράσεις που φέρεται να εκστόμισε όπως «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» και «μην ασχολείστε έχω ασυλία», η αλήθεια είναι ότι υπερκάλυψε την σφοδρή αντιπολίτευση στο εσωτερικό της ΝΔ που έκαναν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί.

Κι αν κάποιος αναρωτιέται τι είναι πιο σοβαρό και μείζονος σημασίας θέμα, άποψή μου είναι το θέμα της παρέμβασης των δύο πρώην πρωθυπουργών και όχι αυτό για το οποίο δόθηκε εντολή να αναπαράγεται καθημερινά στα ΜΜΕ επιρροής του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν μπορούμε βέβαια να παραβλέψουμε το γεγονός ότι οι πράξη του κ.Αυγενάκη πέρα από κατακριτέα είναι και ποινικά κολάσιμη. Από πολιτικής άποψης όμως, ο προαναφερθείς έδωσε χείρα βοηθείας και μία έξοδο διαφυγής στον πρωθυπουργό από την απόηχο της επίθεσης που δέχτηκε από τους ανωτέρω ως προς την πολιτική που ασκεί και της προτεραιότητες που έχει θέσει ως κυβέρνηση οι οποίες τον οδήγησαν σε ρήξη με την κοινωνία αλλά και με τους ψηφοφόρους της λαϊκής δεξιάς.

Και αν θέλουμε να συνδυάσουμε και τα δύο θέματα η αλαζονεία η οποία οδήγησε τη ΝΔ στην πτώση των ποσοστών της σε συνδυασμό με την αλαζονεία του κυρίου Αυγενάκη και του δόγματος που φάνηκε να υπηρετεί η παράταξη του τελευταίου, εκείνου του “ξέρεις ποιος είμαι εγώ….έχω ασυλία”, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος αιφνιδιασμού ως προς την καθ’ όλα ντροπιαστική εικόνα ενός πρώην υπουργού και διαγραφέντα πλέον βουλευτή.

Οι τακτικές της σημερινής κυβέρνησης καλλιέργησαν τέτοιου είδους συμπεριφορές στο κόμμα. Η αίσθηση παντοδυναμίας της κυβέρνησης μέσω του απόλυτου ελέγχου όλων των θεσμών αλλά και των ΜΜΕ, οι φτηνοί επικοινωνιακοί τακτικισμοί, η ανυπαρξία σοβαρής αντιπολίτευσης ενίσχυσαν την αλαζονεία αυτής και των στελεχών της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται αυτού του είδους οι βίαιες συμπεριφορές, απλά παρέμεναν όσο ξέρουμε βέβαια, σε επίπεδο λεκτικό.

Θυμόμαστε τον κ.Γεωργιάδη που αποκαλούσε «ανθρωπάκια» τους γιατρούς του ΕΣΥ,τους ίδιους που χειροκροτούσαν μέσα στην πανδημία, τον κ. Φλωρίδη που αποκαλούσε «για τα μπάζα» όσους μιλούσαν για το μπάζωμα των Τεμπών, αλλά και την επίθεση που έκανε ο ίδιος πριν 2 μήνες περίπου στους αστυνομικούς που ενεργούσαν κατόπιν εισαγγελικής εντολής όπως διαβάσαμε (θέμα το οποίο ανέδειξε το «DOCUMENTO» του κ.Βαξεβάνη) και μάλιστα μέσα στα γραφεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης καθώς και τις απειλές που φέρεται να εξαπέλυσε εναντίον τους: «Θα αποταχθείτε!

Είστε παράνομοι εισβολείς! Να εξαφανιστείτε τώρα!», πλησίασε μάλιστα το δικηγόρο κ. Απατσίδη ο οποίος προχώρησε και στην υποβολή μηνύσεων, και φέρεται να του είπε ότι: «Θα χάσεις την άδεια σου. Θα δεις τι θα πάθεις αύριο εσύ».

Θυμόμαστε εξάλλου τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει «ψεκασμένους» όσους είχαν διαφορετική άποψη μέσα στην πανδημία, «συνωμοσιολόγους» και «εχθρούς της Δημοκρατίας» όσους έβλεπαν με σκεπτικισμό τις αποφάσεις της νυν κυβέρνησης σε μείζονος σημασίας θέματα.

Όλα αυτά είναι βία ανεξαρτήτως του τρόπου που εκφράζεται.

Βία επίσης είναι να σου λέει συμπολίτης σου ότι δεν τα «βγάζει πέρα» και εσύ να τον στέλνεις για βοήθεια στην Εκκλησία, όντας μάλιστα και Πρωθυπουργός της Χώρας.

Η υπέρμετρη αλαζονεία, είναι απόρροια της ατιμωρησίας που τους προσφέρει η ασυλία που έχουν όσοι κατέχουν θέσεις εξουσίας.

Κλείνοντας, θα πω ότι ευτυχώς υπάρχουν κάμερες ώστε οι «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» να μαθαίνουμε ποιοι πραγματικά είναι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης