"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Σωτήρης Μπλέτσας υποψήφιος Κινημα Δημοκρατών-Σοσιαλιστών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου μου έκανε την τιμή να μου προτείνει να είμαι υποψήφιος με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην γενέτειρά μου, τα Τρίκαλα, η αλήθεια είναι πως είχα αρκετούς ενδοιασμούς. Ενδοιασμούς του τύπου « Πού πάω να μπλέξω; Εγώ είμαι αρχιτέκτονας, δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός…»

Επίσης ήξερα πως αν πω το ναι, είχα να αντιμετωπίσω στην καλύτερη περίπτωση μουδιασμένες αντιδράσεις από ανθρώπους που δεν είδαν με καλό μάτι ποτέ τον Γιώργο Παπανδρέου… ή δεν τον κατάλαβαν ποτέ…

Γιατί όμως; Επειδή άραγε έκανε εκείνο που όλοι οι διάδοχοί του (είτε στο κόμμα είτε στην πρωθυπουργία) όχι απλά συνέχισαν υποστηρίζοντας το με πάθος, ενώ προηγούμενα από θέση ασφαλείας το απέφευγαν ως ο διάολος το λιβάνι, αλλά το συνέχισαν με τον αέρα του Μεσσία και της αλαζονείας που προσφέρει η κοντή μνήμη, λησμονώντας ασφαλώς ποιός ήταν εκείνος που έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά την ίδια ώρα που εκείνοι κάνανε σταδιοδρομία «παληκαρά» στο Ζάππειο ή στην πλατεία Συντάγματος σκίζοντας τα μνημόνια μόνο και μόνο για να τα ξανακολλήσουν κομμάτι-κομμάτι στο Τέξας, στις Βρυξέλλες ή σε κάποιο φροντιστήριο με τον Σόιμπλε.…

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ένας αδικαίωτος από την Ιστορία πολιτικός. Και αυτό γιατί ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας στην πιο δύσκολη περίοδο από το 1974 και μετά. Ούτε ο Ανδρέας είχε τόσο δύσκολο έργο το 1981 όσο ο Γιώργος το 2009. Με αυτά στο μυαλό και έχοντας βιώσει στο πετσί μου το κυνήγι της δεξιάς για προσωπικά μου ιδανικά (20 χρόνια δικαστικές διαμάχες με μόνο αδίκημα την υποστήριξη του δικαιώματος των Βλάχων… να μιλούν την γλώσσα τους!!!) δέχτηκα με μεγάλη χαρά να είμαι υποψήφιος με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στα Τρίκαλα!

Και αν με ρωτήσει κάποιος γιατί να ψηφίσουμε εσένα, τον Παπανδρέου και το Κίνημα, απαντώ πως για τους ίδιους λόγους που θα ψήφιζα και εγώ ο ίδιος, ακόμα κι αν δεν είχα ακούσει ποτέ για τον Παπανδρέου:

Γιατί ως πολίτης θέλω και χρειάζομαι έναν δημόσιο τομέα που να γνωρίζει πόσους και ποιους υπαλλήλους διαθέτει, πόσοι και πού εργάζονται, πόσο και γιατί τους πληρώνει.

Γιατί πιστεύω στη διαύγεια, στη λογική “όλα στο φώς” που σχεδόν κατήργησε η κυβέρνηση Σαμαρά.

Γιατί υποστηρίζω ένα σύγχρονο νόμο για την ιθαγένεια αντίστοιχο με αυτούς που υπάρχουν ήδη σε όλα σχεδόν ευρωπαϊκά κράτη.

Γιατί πιστεύω στη δυνατότητα του πολίτη να ελέγχει τις αποφάσεις της διοίκησης ακόμη και μέσα από το σπίτι του.

Γιατί θέλω ένα μοντέρνο κράτος, ανοιχτό στους άριστους και όχι στους αρεστούς.

Γιατί θέλω τις δημόσιες θέσεις ευθύνης να καταλαμβάνουν άνθρωποι της παραγωγής, αυτοί που έχουν τα αντίστοιχα προσόντα, αυτοί που διαθέτουν γνώση και όχι απλά γνωστούς.

Γιατί πιστεύω στο νόμο για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, πιστεύω στην προστασία των ασθενέστερων συμπολιτών μας που η συρρίκνωση του εισοδήματός τους, καθιστά αναγκαία τη διευθέτηση των οφειλών τους στις τράπεζες.

Γιατί υποστηρίζω την αλλαγή της αυτοδιοίκησης και τον Καλλικράτη.

Γιατί θεωρώ τομή το θεσμό του Οικονομικού Εισαγγελέα

Γιατί πιστεύω στην φορολόγηση των offshore εταιριών, την φορολόγηση όσων συστηματικά αποφεύγουν τη συμμετοχή στα κοινωνικά βάρη ζημιώνοντας τους συμπολίτες τους ή καλύπτοντας έτσι παράνομες δραστηριότητες.

Γιατί η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης των μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αποτελεί μια ευεργετική μεταρρύθμιση για όλους τους Έλληνες πολίτες, ιδίως αυτούς που έχουν ανάγκη.

Γιατί πιστεύω στη συμμετοχική δημοκρατία, με μεγαλύτερα ή μικρότερα δημοψηφίσματα.

Γιατί παρότι ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε τη χώρα σε μια εκρηκτική κατάσταση δεν αποδύθηκε ευθυνών κατηγορώντας τους προηγούμενους. Δεν κρύφτηκε σιωπώντας για το πως φτάσαμε από το 4% στο 15,4% το ποσοστό του ελλείμματος όπως έπραξαν άλλοι.

Γιατί είναι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που έχει διεθνή και ευρωπαϊκή ατζέντα.

Γιατί είναι ο μόνος που μιλά για την κατάργηση των φορολογικών παραδείσων, για την αναγκαιότητα του φόρου Τόμπιν επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και του ευρωομόλογου.

Όχι γιατί μου αρέσει το όνομα ή το επώνυμο του, αλλά γιατί μου αρέσει η πολιτική του.

Σωτήρης Μπλέτσας

Αρχιτέκτονας Μηχανικός

Υποψήφιος Βουλευτής Τρικάλων

Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης