"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.4 C
Trikala

Σόιμπλε: Με ή χωρίς δημοψήφισμα τα μέτρα θα ληφθούν

lafarm

Σχετικά άρθρα

soimple

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στο Eurogroup στις Βρυξέλλες και λίγο πριν το ραντεβού με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη ξεκαθάρισε πως με η χωρίς δημοψήφισμα τα μέτρα θα πρέπει να ληφθούν.

Ο Β. Σόιμπλε τόνισε χαρακτηριστικά:

« Αν είναι καλό το δημοψήφισμα ας το κάνουν. Ίσως να είναι και κάτι καλό αν αυτό χρειάζεται για να αποδεχθεί ο ελληνικός λαός αυτά που πρέπει να γίνουν» είπε ο κ. Σόιμπλε ερωτηθείς για το θέμα του δημοψηφίσματος.

Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών είπε ότι «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη» και ότι «η Ελλάδα πρέπει να κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια».

«Το πρόγραμμα πρέπει να υλοποιηθεί τουλάχιστον έως ένα σημείο» είπε και υποσημείωσε ότι ναι μεν δεν παίζουμε ποδόσφαιρο, αλλά σας εξηγώ ποιοι είναι οι κανόνες.

«Στις 20 Φεβρουαρίου η Ελλάδα αποδέχθηκε τους κανόνες αυτούς και από τότε ο χρόνος κυλάει» είπε.

O Γερμανός υπουργός δήλωσε επίσης ότι «υπήρξαν αρκετές παρεξηγήσεις για το τι σήμαινε η Συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Για να υπάρξει οποιαδήποτε πρόοδος πρέπει αυτή να εγκριθεί από τους τρεις θεσμούς», συμπλήρωσε.

Σημείωσε μάλιστα ότι «το ΔΝΤ δεν παίζει κάποιον χωριστό ρόλο στη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, παρά είναι και αυτό μέρος των τριών θεσμών που λειτουργούν από κοινού. Οι προσπάθειες κάποιων να αποδώσουν στο ΔΝΤ έναν ιδιαίτερο ρόλο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης