"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

39.9 C
Trikala

Σύγχρονη όψη και στην οδό Καποδιστρίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Νέα όψη αποκτά ένας από τους πλέον κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων, η οδός Καποδιστρίου, με έργα που ξεκίνησαν την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 . Στόχος, το να διαμορφωθεί δρόμος και πεζοδρόμια που θα εξυπηρετούν τους πεζούς, τους ποδηλάτες και την κίνηση οχημάτων.

Οι παρεμβάσεις στην οδό Καποδιστρίου είναι τμήμα του έργου «Επέκταση, αναβάθμιση πεζοδρομίων & δημιουργία κυκλικών κόμβων», δηλαδή τμήμα των έργων με τους δύο κόμβους στην οδό Ελευθερίας. Χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας με προϋπολογισμό 1.230.200€, ενώ ο Δήμος Τρικκαίων με προϋπολογισμό 60.000€ συμπληρώνει το έργο για παρεμβάσεις στην οδό Γαριβάλδη.

Συγκεκριμένα υλοποιούνται:

Από την οδό Ασκληπιού έως τη συμβολή της με την οδό Συγγρού (από την πλευρά του κόμβου Αγίου Κων/νου), γίνεται επέκταση των πεζοδρομίων, ενώ ενσωματώνεται ο υφιστάμενος ποδηλατόδρομος.
Πεζοδρόμιο πλάτους 3,80μ. με:
ζώνη προστασίας – διαχωρισμού του ποδηλατόδρομου από την κυκλοφορία πλάτους 0,70μ, με ενδιάμεσα τμήματα φύτευσης
ποδηλατόδρομο πλάτους 1,50μ. μονής κατεύθυνσης
ζώνη κίνησης πεζών επιστρωμένη με κυβόλιθο χρώματος κόκκινου.
Σε όλες τις διασταυρώσεις της οδού Καποδιστρίου γίνεται διαπλάτυνση των πεζοδρομίων.

Ουσιαστικά οι πεζοί και οι ποδηλάτες θα έχουν βελτιωμένα πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομο, λύνοντας θέματα ακριβώς στο κέντρο των Τρικάλων. Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Καταβούτας «δε σταματάμε τα έργα που αφορούν την καθημερινότητα των συμπολιτών. Εχει σημασία να συνεχίζουμε παρεμβάσεις για να διευκολύνουμε τους πεζούς, αλλά και τους οδηγούς οχημάτων με νέο οδόστρωμα».

Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στην εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δήμου Τρικκαίων με τίτλο «ΤΡΙΚΑΛΑ-ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ- ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΛΗΘΑΙΟΥ», ενώ προηγήθηκαν και τα έργα της ΔΕΥΑΤ για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης