"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

39.9 C
Trikala

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Τρικάλων: AΠAITOYME προστασία και Ασφάλεια των Εργαζόμενων!!!

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΟΔΗΓΙΩΝ ΤΟΥ ΕΟΔΥ – ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Μετά την οδηγία για καραντίνα 14 ημερών, των πολιτών που έχουν επιβεβαιωθεί ως κρούσματα covid-19 ενώ των υγειονομικών σε καραντίνα μόλις 7 ημερών, οι ασαφείς ανεξήγητες οδηγίες δεν έχουν τέλος.

Το περασμένο μήνα, οι οδηγία του Υπουργείου για έλεγχο όλων των υγειονομικών μετά την επιστροφή από τη καλοκαιρινή τους άδεια, προκάλεσε πάλι σύγχυση, αφού άλλοι ελέγχθηκαν, άλλοι όχι, άλλοι δεν πήραν ποτέ αποτέλεσμα, και άλλοι μετά τη λήψη του δείγματος και χωρίς να βγει το αποτέλεσμα ανέλαβαν τα καθήκοντά τους.

Και σήμερα πάλι, άλλες ανεξήγητες οδηγίες έρχονται να προστεθούν με αφορμή το περιστατικό της Νοσηλεύτριας από το Τμήμα αντιμετώπισης και διαχείρισης περιστατικών Covid -19.

Η Νοσηλεύτρια αισθάνθηκε αδιαθεσία εν ώρα υπηρεσίας, και μετά από ιατρική εξέταση κρίθηκε σκόπιμο να νοσηλευτεί, να ληφθεί δειγμα για Covid-19 και να κληθεί το προσωπικό που ήλθε σε επαφή μαζί της για προληπτικό έλεγχο.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Ενημερώθηκε το προσωπικό για τη λήψη δείγματος και χωρίς την αναμονή του αποτελέσματος, θα συνεχίσει κανονικά να ασκεί τα καθήκοντά του.

Έτσι είναι οι οδηγίες του ΕΟΔΥ”, μας απάντησαν. Και η εξήγηση χάνει τη λογική της όταν για όλους τους πολίτες συστήνεται παραμονή στο σπίτι μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του δείγματος.

Πως διασφαλίζεται η αποφυγή της διασποράς όταν οι οδηγίες προσαρμόζονται στις ανάγκες του Συστήματος Υγείας, αφήνοντας απροστάτευτους πολίτες και εργαζόμενους;;;

Παρά τις συνεχείς προτάσεις του σωματείου εργαζομένων για σαφείς οδηγίες για παροχή ασφάλειας και προστασίας του εργαζόμενου, παραμένουν αδιευκρίνιστα πολλά ζητήματα.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, το θέμα της ένταξής μας στα ΒΑΕ παραμένει στα αζήτητα. ΟΧΙ!! Δεν είναι μόνο Βαρύ και Ανθυγιεινό Επάγγελμα Είναι και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ!!

Μπροστά στο κίνδυνο του νέου κύματος της πανδημίας, η πολιτεία οφείλει να δείξει τον ανάλογο σεβασμό στους εργαζόμενους της Υγείας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Προστασία και Ασφάλεια των Εργαζόμενων. Άμεση ένταξη στα Βαρέα, Ανθυγιεινά και Επικίνδυνα. Μόνιμες προσλήψεις του Επικουρικού προσωπικού. ( Η Νοσηλεύτρια που νοσηλεύεται ανήκει στο Επικουρικό προσωπικό).

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης