Σύντομα Γραφείο της ΔΟΥ Τρικάλων στην Πύλη Reviewed by Momizat on . Προχωρά ο Δήμος Πύλης στην προετοιμασία για τη λειτουργία γραφείου ΔΟΥ Υποδοχής, μετά την κατάργηση της εκεί Εφορίας. Το αντίθετο δεν φαίνεται να γίνεται στη Φα Προχωρά ο Δήμος Πύλης στην προετοιμασία για τη λειτουργία γραφείου ΔΟΥ Υποδοχής, μετά την κατάργηση της εκεί Εφορίας. Το αντίθετο δεν φαίνεται να γίνεται στη Φα Rating: 0

Σύντομα Γραφείο της ΔΟΥ Τρικάλων στην Πύλη

Σύντομα Γραφείο της ΔΟΥ Τρικάλων στην Πύλη

Προχωρά ο Δήμος Πύλης στην προετοιμασία για τη λειτουργία γραφείου ΔΟΥ Υποδοχής, μετά την κατάργηση της εκεί Εφορίας. Το αντίθετο δεν φαίνεται να γίνεται στη Φαρκαδόνα….
Η κατάσταση είναι γνωστή: μετά την κατάργηση διαφόρων Εφοριών σε διάφορα σημεία της χώρας, κάποιοι Δήμοι κινήθηκαν και μέσω πολιτικής πίεσης, ζήτησαν να υπάρχει τουλάχιστον κάποιο γραφείο. Το αίτημα έγινε δεκτό για Πύλη και Φαρκαδόνα, οπότε από τις αρχές Μαρτίου του 2013 (έναν χρόνο πριν), στην Πύλη είχαν πάρει απόφαση να προχωρήσουν το θέμα. Στις 21 Μαρτίου του 2013 η Εφορία Τρικάλων ενημέρωνε σχετικά τους Δήμους Πύλης και Φαρκαδόνας, το Τοπικό Συμβούλιο Πύλης βρήκε χώρο και έναν χρόνο μετά, στις 5 Φεβρουαρίου 2014, η  Δ.Ο.Υ. Τρικάλων ζήτησε από τον Δήμο Πύλης ειδικό χώρο, κατάλληλα εξοπλισμένο με τηλέφωνο, φαξ, ηλεκτρονικό υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο, φωτοτυπικό, γραφική ύλη κ.λπ., με το κόστος να βαρύνει τον Δήμο.

Οι αρμοδιότητες του Γραφείου αφορούν κυρίως στην παραλαβή δηλώσεων και αιτήσεων των φορολογουμένων και αποστολή τους στην Δ.Ο.Υ. Τρικάλων, καθώς και στη χορήγηση εντύπων. Τίποτε παραπάνω.

Για τη λειτουργία του Γραφείου θα διατεθεί από την Δ.Ο.Υ. Τρικάλων ένα άτομο.

Ο Δήμαρχος πρότεινε την παραχώρηση χρήσης χώρου, στο ισόγειο του κτιρίου του πρώην Δημαρχείου Πύλης, όπου στεγάζονται το ΚΕΠ και το ΙΚΑ και να δεσμευτεί ο Δήμος για την ανάληψη του πλήρους κόστους λειτουργίας του γραφείου, πλην της mισθοδοσίας φυσικά. Η απόφαση ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, οπότε είναι θέμα χρόνου η λειτουργία του γραφείου. Αυτό θα λειτουργήσει σε χώρο 13,72 τ.μ., στο ισόγειο του κτιρίου του πρώην Δημαρχείου Πύλης, στον πεζόδρομο της Ερμού.

Για τον Δήμο Φαρκαδόνας, δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση προς το παρόν.

Θανάσης Μιχαλάκης

 

Αφήστε το σχόλιο σας