"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Σύριζα Τρικάλων : Άμεση διαβούλευση με όλους τους φορείς και καμία μονομερής ενέργεια στο δάσος του Ελαφίου.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε συνέχεια του ζητήματος που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα, σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του δάσους του Ελαφίου, είναι απαραίτητο να τονιστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση στο σύνολό της, θέτουν ως πρώτη και μοναδική προτεραιότητα της δράσης τους την προστασία του δάσους, του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων και λειτουργούν με βασικό γνώμονα τη διασφάλιση της αειφορίας και την προάσπιση των δημοσίων και κοινωνικών αγαθών.

Στο πλαίσιο αυτό, η δέσμευση για καμία μονομερή ενέργεια στο δάσος του Ελαφίου είναι δεδομένη, ενώ ταυτόχρονα θα ξεκινήσει ευρεία διαβούλευση με τον αρμόδιο για τα δάση Υπουργό κύριο Σωκράτη Φάμελλο, ώστε να δοθεί μία οριστική λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των δασών, με τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στις αποφάσεις που σχετίζονται με το μέλλον των κρίσιμων αυτών φυσικών πόρων.

Θα πρέπει να σημειωθεί τέλος, ότι το δάσος του Ελαφίου, όπως αντίστοιχα και πάρα πολλά δάση στην Ελλάδα, δεν προστατεύτηκαν επαρκώς όλα τα προηγούμενα χρόνια από τη νομοθεσία.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει έναν μεγάλο αγώνα αποκατάστασης της προστασίας του δασικού αποθέματος και σε νομοθετικό επίπεδο, με την κατάρτιση των δασικών χαρτών, αλλά και σε διαχειριστικό επίπεδο, με την αύξηση του επιπέδου προστασίας του δασικού πλούτου.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του δεσμεύονται να επισκεφτούν άμεσα το Ελάφι και να συζητήσουν με τους κατοίκους όλες τις δυνατότητες δράσης σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης